Mergi la conţinutul principal

Marian Ion: «În Primăria Brăila nu găsiţi nicio recepţie la lucrările de urgenţă ale CUP Dunărea»

Candidatul independent la Primărie, Marian Ion, a lansat, ieri, un atac destul de dur la adresa Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila. Fostul arhitect-şef al municipiului a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate lucrările de urgenţă realizate de CUP Dunărea pe domeniul public s-au făcut fără autorizaţie, în ciuda adreselor pe care le-a transmis în perioada cât a activat în administraţia locală. "Eu n-am dat autorizaţie la niciuna dintre reparaţiile pe care le-a făcut CUP Dunărea pe domeniul public, pentru că n-au venit. Le-am trimis adrese şi n-au răspuns la ele. Orice intervenţie se face cu autorizaţie, că aşa spune legea. Au venit şi mi-au spus: «ce facem în situaţiile de urgenţă?» Atunci, interveniţi noaptea - că se poate întâmpla intervenţia la 3 dimineaţa, de exemplu - a doua zi, dimineaţă, mă găsiţi la birou şi vă dau certificat de urbanism şi autorizaţie în regim de urgenţă, că şi asta prevede legea. Ca să nu vă mai spun că în Primăria Brăila nu găsiţi nicio recepţie la niciuna dintre lucrările astea. Eu nu vorbesc de lucrările mari, de infrastructură, făcute pe bani europeni. Acelea au autorizaţie, au proiect, au recepţie. Eu vorbesc de toate intervenţiile pentru reparaţii făcute de CUP Dunărea", a declarat Ion. Sursa citată a precizat că în calitate de arhitect-şef nu a putut decât să trimită adrese şi să sesizeze acest lucru, însă instituţiile care ar fi trebuit să ia măsuri, dar nu au făcut-o, sunt Poliţia Locală şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Potrivit acestuia, amenzile pentru realizarea de lucrări pe domeniul public fără autorizaţie oscilează între 1.000 lei şi 100.000 lei. Întrebat dacă a înştiinţat şi conducerea Primăriei Brăila despre acest aspect, Marian Ion a declarat: "Am trimis adrese cu semnătura primarului, n-am făcut-o de capul meu. Dar nu ştiu dacă domnul primar a sesizat nuanţa. Eu fiind specialist pe domeniu ştiu implicaţiile. Oricum, pare mai comod să faci fără autorizaţie, aşa s-au făcut multe lucrări". Mai mult, fostul arhitect-şef a precizat că a trimis adrese către toţi deţinătorii de utilităţi, nu numai către CUP Dunărea, însă doar unii s-au conformat. "Şi cei de la gaze au ignorat adresele noastre. Deşi la gaze e mai periculos şi au venit tot timpul cu proiecte pentru branşamente, dar au ignorat orice invitaţie la discuţie", a conchis Ion.

Simionescu: "Până să dau eu autorizaţia, se inundă toată strada"

Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", primarul Aurel Simionescu s-a arătat destul de deranjat de afirmaţiile fostului arhitect-şef şi a afirmat că motivul declaraţiilor ar fi febra campaniei electorale. Edilul-şef a ţinut să precizeze că pentru lucrările de urgenţă unde intervine CUP Dunărea nu a avut niciodată pretenţia ca aceştia să ceară autorizaţie, ci doar să rezolve cât mai repede problema şi să refacă străzile după ce şi-au făcut treaba. "Să nu uităm că suntem în campanie electorală. Văd eu că unii înjură locul în care au muncit şi de care au răspuns, dacă este aşa cum spuneţi. CUP Dunărea nu intervine decât pentru lucrări de urgenţă, deci avariile care se întâmplă. Pentru lucrările de urgenţă ei n-au cerut şi nu vor cere, că până să dau eu autorizaţia înseamnă că se inundă toată strada. Şi există obligaţia lor de a reface strada, zona respectivă după ce au terminat. Dar ca şi unitate, nu lucrează ei să refacă. De exemplu, pe străzile pe care s-a introdus canalizare - Unirii, Plevna, Rahova etc. -, nu au lucrat ei. Deci nu trebuie puşi în situaţia respectivă. Este adevărat că uneori când intervin pentru reparaţii, lucrările nu se fac întotdeauna aşa cum trebuie, dar noi le-am spus mereu să le refacă etc. Sunt lucrări de intervenţie pe cazuri de avarie, nu pe lucrări comandate. De exemplu: eu sunt un cetăţean oarecare şi eu n-am racordul de apă. Dacă fac o lucrare cu CUP Dunărea, ca să mă racordeze la apă-canalizare, ei trebuie să obţină o autorizaţie de construcţie. Dar dacă racordul meu s-a spart, s-a rupt în stradă, pe chestiunea asta ei trebuie să intervină, însă nu cer autorizaţie", a declarat Simionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro