Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marian Iancu a venit la DNA pentru a depune documente legate de plingerea formulata impotriva FRF

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Timisoara, Marian Iancu, s-a prezentat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a depune un set de de inscrisuri care urmeaza sa fie conexate la plingerea penala impotriva Federatiei Romane de Fotbal si a italianului Claudio Zambon.
Iancu a spus ca plingerea pe care a depus-o la DNA este legata de o disputa mai veche cu Federatia Romana de Fotbal (FRF) si cu omul de afaceri italian Claudio Zambon. Acesta a adaugat ca plingerea ar putea fi anchetata de Parchetul Tribunalului Bucuresti, pentru ca nu intruneste elementele constitutive ale infractiunilor de coruptie.
Presedintele CA al FC Timisoara a aratat ca a acuzat infractiuni de fals, uz de fals si abuz in serviciu comise de federatie si de Claudio Zambon.
Oficialii gruparii banatene sustin ca Federatia Romana de Fotbal a influentat hotarirea TAS de cedare a palmaresului, insemnelor si culorilor clubului Politehnica Timisoara catre societatea SC Politehnica 2002 SA Timisoara, aflata in proprietatea omului de afaceri italian Claudio Zambon, prin transmiterea unor acte "trunchiate". Iancu il acuza pe secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, ca a emis in mod abuziv un act, prin care Zambon a citigat la TAS litigiul privind palmaresul Politehnicii.
Poli Stiinta Timisoara, gruparea din Liga I, prezidata de Marian Iancu, transformata de la inceputul acestui sezon in FC Timisoara, si Poli Timisoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activeaza acum in Liga a IV-a, isi disputa de mai mult timp palmaresul si insemnele Politehnicii Timisoara, club fondat in 1921. Zambon a cistigat, in decembrie 2006, la TAS dreptul de a folosi palmaresul, insemnele si culorile echipei Politehnica Timisoara. Insa gruparea lui Iancu a refuzat sa respecte decizia TAS in totalitate, iar FIFA a cerut FRF sa depuncteze echipa din Liga I.
Comitetul Executiv al FRF a decis, la inceputul lunii septembrie, punerea in aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu sase puncte a echipei FC Timisoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotarirea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, in cazul palmaresului gruparii Politehnica. Punctul trei al hotaririi TAS din 25 aprilie 2008 se refera la schimbarea culorilor clubului de catre FC Timisoara, astfel incit acestea sa nu mai includa culoarea violet.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii