Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marian Coman isi lanseaza volumul Testamentul de ciocolata la Braila

Joi, incepind cu ora 18.00, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" va avea loc lansarea celui de-al doilea volum semnat de scriitorul brailean Marian Coman, "Testamentul de ciocolata", aparut in colectia LIT a Editurii Tritonic. Vor fi invitati la eveniment Zully Mustafa, autoarea romanului "Strugurii s-au copt in lipsa ei", Bogdan Hrib, directorul Editurii "Tritonic", si Mihai Galatanu, autorul volumului "Strada plantelor si alte povestiri". Intilnirea va fi moderata de redactorul sef al Editurii "Tritonic", coordonatorul colectiei LIT, Michael Haulica.
"Imagineaza-ti o carte. O carte mare, de ciocolata. O carte ale carei pagini cu miros de migdale, de cacao si unt de arahide freamata cind sint atinse. O carte vie suspendata la granita dintre realitate si fantastic, dintre viata si moarte, dintre dragoste si ura. O carte ca o poarta miraculoasa intre aici si dincolo. Poti sa musti din paginile ei si o sa calatoresti intr-o alta lume.
Imagineaza-ti o femeie. Nu, nu o femeie. Imagineaza-ti cea mai frumoasa femeie din lume. O femeie atit de frumoasa incit, daca ar putea, Dumnezeu insusi si-ar vinde sufletul pentru o noapte alaturi de ea. Doar ca, ce necaz, ce mare necaz, femeia este indragostita. De diavol" scrie Marian Coman pentru a-si incita cititorii.
Povestirea care da numele volumului a fost publicata si intr-o miniantologie de texte fantastice romanesti "Millennium Est", lansata in aceste zile in Franta, la Nantes, la cel mai mare salon european de carte F&SF.

Marian Coman s-a nascut pe 21 mai 1977 la Mangalia. In prezent locuieste in Galati si este redactor-sef al cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei". A publicat prima sa povestire in 1995, la virsta de 17 ani, fiind laureatul mai multor premii de creatie literara, printre care premiul de incurajare al Conventiei Europene de Science-Fiction 2006 si premiile Kult pentru "cel mai bun volum de debut" si pentru "activitate literara de exceptie" in 2006, respectiv 2007.
A publicat proza in mai multe reviste si antologii. Volumul sau de debut, "Nopti albe, zile negre" a aparut in 2005 la Editura "Tritonic".
Pe 24 noiembrie, "Testamentul de ciocolata" va fi lansat la Bucuresti, in cadrul Tirgului de Carte "Gaudeamus" desfasurat in complexul Romexpo.
Categorie articol: 

Comentarii