Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marian Căpăţînă, ce dezamăgire!

Chiar îl apreciam pe doctorul veterinar independent Marian Căpăţînă. Ba dacă stau bine şi mă gândesc, cred că Marian Căpăţînă a fost singurul consilier judeţean din Brăila care a avut parte de un articol favorabil din partea subsemnatului, în cei 15 ani de când scriu la Scormonitoru.

Nu, nu mi-am făcut niciodată iluzii că Marian Căpăţînă ar fi vreun sfânt. Am crezut doar că e om. Un tip cu coloană vertebrală, care dacă şi-a dat cuvântul, apăi aşa rămâne.

Iată că joi, 31 ianuarie 2019, consilierul independent Marian Căpăţînă a trecut la partidul lui Victor Ponta – Pro România.

Putea să treacă şi la PSD, PNL sau USR, din punctul meu de vedere tot aia era. Şi ştiţi de ce? Pentru că dl. Căpăţînă şi-a înşelat electoratul. Oamenii ăia care l-au votat atât în 2012 cât şi în 2016, l-au votat pentru că au vrut un independent. Că dacă le plăcea un partid politic, atunci puneau ştampila pe una din listele cu candidaţi de pe buletinul de vot.

Dar câteva mii de brăileni au dat cu flit tuturor partidelor şi şi-au pus încrederea în Căpăţînă.

Faptul că Marian Căpăţînă le-a traficat votul şi l-a dus în curtea Pro România, subordonându-se unui partid politic, cu carnet de membru în regulă, cred că sună a înşelăciune. Sau abuz de încredere. Oricum, e urât ce a făcut Marian Căpăţînă, care nu avea nevoie de Pota, ci mai degrabă Ponta avea nevoie de el.

Am citit că Marian Căpăţînă şi-a argumentat înregimentarea în Pro România prin faptul că în calitate de independent nu reuşea să treacă proiectele proprii la votul din CJ Brăila.

Astea sunt scuze de 2 bani. Căpăţînă stăpânea destul de bine arta negocierii, dovadă că, cu ajutorul PSD, a reuşit să îşi promoveze câteva proiecte în mandatul 2016-2020. Credeţi că acum, după plecarea sa în Pro România, cei din PSD Brăila o să mai sprijine iniţiativele consilierului Căpăţînă!? Puţin probabil.

Şi-atunci, ce mare brânză a făcut Marian Căpăţînă? Niciuna! Doar şi-a compromis şi bruma de credibilitate pe care o mai avea ca actor politic în Consiliul Judeţean Brăila. Şi chiar dacă se va regăsi pe prima poziţie a listei Pro România la alegerile locale din iunie 2020 pentru CJ Brăila, eu unul tot nu am să uit ţeapa pe care a tras-o când a făcut pirueta către un partid compus din foşti pesedişti. (Marian BIGHEAD)
Categorie articol: 

Comentarii