Mergi la conţinutul principal

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP a fost acordat actriţei Diana Croitoru

Tânăra în vârstă de 23 de ani a absolvit, în 2010, Facultatea de Arte, domeniul teatru, specializarea Artele spectacolului, la clasa conferenţiarului universitar Adriana Piteşteanu şi a conferenţiarului universitar doctor Vlad Rădescu.
În cadrul galei, Croitoru a prezentat un monolog numit "Versiunea Martei", după un text de Karel Capek. Ea s-a remarcat prin siguranţa interpretării şi prin inovaţie în expunerea monologului din textul obligatoriu - "Cartea Milionarului - Cartea de la Metropolis", de Ştefan Bănulescu. "Pentru mine, premiul este un semn că trebuie să muncesc şi mai mult şi că drumul e lung (...) Am primit un motoraş la aripi", a declarat pentru Croitoru.
De asemenea, Diana Croitoru a fost cea care a primit premiul Yorik, oferit de editura Nemira, care este acordat unui actor sau unei trupe de teatru pentru "a fi sau a nu fi altfel pe scenă".
Premiul Timică a fost acordat actriţei Bianca Ioan, care a prezentat pe scenă monologul "Un an bisect", de Walter Ben Har, şi care a interpretat într-un mod original şi amuzant textul obligatoriu. De asemenea, ea a primit premiul publicului pentru cea mai bună actriţă a galei.
"Concursul acesta a fost o şansă. E primul concurs la care particip. Este foarte important, pentru că mi s-a dat şansa să fie şi cel pe care o să îl ţin minte toată viaţa", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan.
Andreea Moustache a fost cea care a primit premiul "Sică Alexandrescu", pentru felul în care a interpretat monologul "Pământul", după "Moromeţii", de Marin Preda.
Totodată, ştefania Dumitru a fost desemnată cea mai bună actriţă la Gala Tânărului Actor, impresionând publicul, dar şi juriul prin monologul "Patricidul", după Ion Sava, pe care l-a prezentat cu multă naturaleţe şi umor. "Am fost şi anul trecut, dar nu prea ştiam despre ce e vorba. Anul acesta am fost mai bine pregătită sufleteşte şi asta m-a ajutat să transmit mai mult publicului", a declarat Dumitru pentru MEDIAFAX.
Actorul Andrei George Gherge a câştigat două premii, sâmbătă seară, la Gala Tânărului Actor, ambele pentru cel mai bun actor, unul fiind din partea juriului şi unul, din partea publicului. Pentru Gherghe a fost o experienţă care i-a schimbat viaţa. "Acum o lună, am decis să mă las de teatru. Premiile mi-au dat viaţa peste cap. Acum trebuie să iau o decizie. Dacă merg înainte cu asta sau nu. E greu. Posturile sunt blocate. E foarte dificil", a declarat actorul pentru MEDIAFAX.
Cel mai bun spectacol de la Gala HOP a fost desemnat de juriu "The H(eden) Garden". Scenariul a fost semnat de Alexandra Pâzgu, după "Livada de vişini", de Anton Cehov. Regizoarea a fost Medeea Iancu, iar rolurile au fost interpretate de Florin Vasile Călbăjos, George Dometi, Fulvia Mădălina Folosea, Alexandra Odoroagă, Vlad Nemeş şi Ioana Livia Predescu.
Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol a fost acordat piesei "Hamlet...Eu sunt?", după "I am Hamlet", de Richard James, în care au jucat Radu Homiceanu şi Radu Horghidan.
Cornel Todea, directorul artistic al festivalului, a declarat că, pe 10 septembrie, câştigătorii îşi vor prezenta monoloagele şi piesele în Piaţa "George Enescu" din Capitală.
Gala HOP s-a încheiat cu spectacolul "Cerere în căsătorie", de Anton Cehov, în regia lui Mircea Cornişteanu, cu Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş şi Ion Arcudeanu.
Sâmbătă la prânz, înainte de decernarea premiilor, a fost organizată o masă rotundă la care au luat parte tinerii actori aflaţi în competiţie, critici de teatru, jurnalişti şi directori de teatru. Tinerii actori au primit critici suficient de dure din partea specialiştilor, referitoare la dicţie, tehnica de pe scenă, precum şi alegerea textelor. De asemenea, s-a discutat despre calitatea instituţiilor de învăţământ artistic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro