Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marele Premiu al Festivalului "George Grigoriu" a ajuns la Slatina

Marele Premiu al Festivalului International de Muzica Usoara "George Grigoriu", un autoturism Volkswagen Golf, si trofeul aurit au ajuns la tinara Nicoleta Floroni, de 16 ani, din Slatina. Ea a reusit sa se situeze pe primul loc interpretind melodiile "Sperante vis, sperante flori" a lui George Grigoriu si "Focul", o melodie a Laurei Stoica. Nicoleta Floroni este eleva in clasa a X-a la Slatina, urmeaza cursurile Scolii de Arte, sectia canto, si este eleva lui Constantin Nitulescu, de 29 de ani, care a participat la rindul sau in competitie. In palmaresul Nicoletei este inscris un premiu II cucerit la Festivalul concurs de la "Mamaia". Marele Premiu "George Grigoriu" i-a fost oferit, cu mult fast, de presedintele Plus Discount Romania, U. V. Kosterman, care a felicitat cistigatoarea si si-a aratat disponibilitatea de a sponsoriza si editia a treia a festivalului. Nicoleta Floroni, dupa ce cu greu si-a stapinit emotiile si lacrimile, a declarat ca nu se astepta sa cistige acest premiu, ca este foarte fericita ca s-a intimplat asa si ca nu va uita niciodata festivalul de la Braila.
Celelalte premii au fost cistigate de alte voci bune care au evoluat in concurs. Premiul I l-a obtinut Vlad Mirita de 24 de ani din Tirgoviste, premiul II a ajuns la Iuliana Claudia Dumitrache din Pitesti, iar premiul III l-a obtinut braileanul Ion George Tudor de 16 ani, elev la Liceul de Arta "Hariclea Darclee". Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor a fost acordat Alinei Gabriela Dinca din Bucuresti, de 16 ani, care timp de 11 ani a facut parte din Corul "Alegretto". Ea studiaza cu profesorul Cornel Fugaru. Cele trei mentiuni au fost obtinute de: Lucia Dumitrescu, de 16 ani, din Buzau, Loredana Cavasdan, de 16 ani, din Oradea si Constantin Nitulescu, de 29 de ani, din Slatina. Premiul special oferit de Consiliul Judetean a ajuns la George Planjanin din Novi Sad, Serbia, de 25 de ani, iar premiul de popularitate, hotarit de telespectatorii Mega TV, a ajuns la Olia Tira, de 17 ani, de la Cahul, Republica Moldova. Ceilalti concurenti au primit cadouri de consolare, cite un CD player, din partea Consiliului Judetean. Fiecare concurent, dupa ce a luat premiul, a interpretat melodia compusa de George Grigoriu cu care a participat in concurs. Surpriza neplacuta a venit din partea cistigatorului premiului I, Vlad Mirita, care nu s-a prezentat sa-si ridice premiul. Ca urmare, conducerea CJ a hotarit ca de la editia urmatoare concurentii care nu se prezinta sa-si ridice premiul sa fie descalificati. Juriul a fost format din personalitati ale muzicii usoare romanesti: compozitorul Anton Suteu, secretar general al Uniunii Compozitorilor, a fost presedinte, iar membri au fost compozitorul Temistocle Popa, textiera Andreea Andrei, fiica regretatului George Grigoriu, compozitorul Horia Moculescu, Costin Nicolae si Titus Andrei, reprezentanti ai Radiodifuziunii Romane, compozitorul si producatorul Andrei Kerestely, vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu si profesorul de muzica Lucian Macedon.
Inainte de oferirea premiilor au sustinut recitaluri Fuego si Angela Similea. Aceste momente au fost dedicate omagierii maestrului George Grigoriu, toate melodiile interpretate avind legatura, intr-un fel sau altul, cu personalitatea sarbatorita. Fuego s-a pregatit timp de doi ani, din 1991 pina in 1993 cu George Grigoriu, canto si prelucrarea vocii, si a fost sprijnit sa se lanseze, iar Angela Similea a primit, la inceput de cariera o melodie de la maestrul brailean, "Amurgul", pe care acum a interpretat-o intr-o maniera moderna. Recitalurile celor doi s-au bucurat de aprecierea publicului, care a umplut sala pina la refuz, a aplaudat frenetic si le-a oferit multe flori celor doi.
In final, Festivalul "George Grigoriu" s-a incheiat cu un superb foc de artificii, care a durat aproape un sfert de ora.
In timpul celor trei zile de festival atit concurentii, cit si vedetele din
recitaluri au fost acompaniate de Big-band-ul Radio, formula
restrinsa, dirijata de compozitorul Ionel Tudor, si formata din Eugen
Tegu - chitara bas, Gabriel Mircea Popescu - percutie, Marin Ionita -
saxofon si percutie, Marian Georgescu - chitara, Sorin Romanescu
- chitara solo, Vlad Gabriel Popescu - tobe. Sunetul si lumina au
fost asigurate de compania lui Cristi Singer, iar regia artistica de Stefan Marascu.
Festivalul International de Muzica Usoara "George Grigoriu" este
organizat de Consiliul Judetean, Centrul de Creatie, in colaborare
cu Societatea Romana de Radiodifuziune si Uniunea
Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Sponsorii
evenimentului au fost companiile: Plus, Tancrad, Demopan, Confort 2000, Concivia, Risk, Celhart Donaris, Doi Pitici, Orange, toate din Braila si Grupul industrial Gir din Bucuresti. Parteneri media: Obiectiv - Vocea Brailei, Mega TV, Astral, TV Galati, Cronica Romana si Actualitatea muzicala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii