Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marele Premiu al Concursului de Pictura si Grafica "Vespasian Lungu" a plecat la Constanta

Simbata, a avut loc, la Galeriile de Arta Braila, vernisajul expozitiei si festivitatea de premiere a Concursului International de Pictura si Grafica "Vespasian Lungu". Au participat elevi din peste 20 de scoli de arta din tara, care au inscris in concurs 250 de lucrari. Juriul celei de-a XII-a editii a fost format din Gheorghe Mosorescu, presedintele filialei Braila a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Ana Maria Hartuche, critic de arta, alaturi de artistii plastici Vasile Gaita, Marilena Ioanid, Ionel Radu si Daniela Nica. La vernisaj au fost prezenti reprezentanti ai administratiei publice locale si directori ai institutiilor aflate in subordinea CLM si CJ. Cu acest prilej, elevii claselor sectiei muzicale au oferit celor prezenti un microrecital de lieduri si arii din creatia marilor compozitori.
Aprecieri asupra expozitiei a facut criticul de arta Ana Maria Hartuche: "Este una din expozitiile care iti dau prilejul sa observi foarte bine ce ce intimpla la nivel artistic in segmentul neprofesionist. Exista lucrari care exprima puternic pe autor, care au inchisa in ele o subiectivitate anume, care exprima placerea sederii in fata subiectului pe care si-l alege si sint si din aceia care problematizeaza, in care prezenta profesorului este una formatoare". In calitate de membru al juriului, criticul de arta a declarat ca dificultatea in stabilirea premiantilor a fost aceea ca aprecierile s-au asezat pe o medie si nu s-au evidentiat de la inceput virfurile: "A fost destul de greu de diferentiat o lucrare de cealalta, expozitia este de buna calitate, iar diversitatea imensa care se vede in ea este un beneficiu", a precizat Ana Maria Hartuche. Cei mai multi braileni s-au remarcat la sectiunea grafica. Lorina Mara Ionascu, de la clasa artistului plastic Constantin Boer Dondos, a obtinut Premiul III, iar alti trei braileni fost distinsi cu mentiuni: Virginica Negrea, Dorel Urs si Gabriel Burlacu, toti trei de la clasa aceluiasi artist. Marele Premiu al concursului a fost acordat la sectiunea pictura Ioanei Maier, de la Scoala Populara de Arte Constanta. Printre cele mai premiate scoli de arta din tara au fost cele din Tirgoviste si Piatra Neamt.
Concursul International de Grafica si Pictura "Vespasian Lungu" a fost organizat de Scoala Populara de Arta braileana si Consiliul Judetean Braila.
Categorie articol: 

Comentarii