Mergi la conţinutul principal

Marea Rocada

Astazi se va termina interimatul lui Teodor Ciochia.
Antrenorul echipei HCM Roman, Liviu Paraschiv, a parasit gruparea pe care a condus-o timp de trei ani si o va prelua pe HC Dunarea. Conform precizarilor facute de Gheorghe Carnariu, vicepresedintele HCM-ului, Paraschiv a inaintat deja o cerere de incetare a contractului de colaborare cu gruparea moldava. Tehnicianul va mai sta la Roman doar pina la sfirsitul acestei saptamini, iar de luni o va antrena pe HC Dunarea locul lui fiind luat, se pare, de Alexandrina Soare.
"Am plecat de la Roman din motive personale, dar si datorita faptului ca Dunarea Braila este o echipa mai buna, cu perspective pentru ocuparea unui loc bun in Cupele Europene. Exista si conditii financiare bune propice performantei. Eu cred ca trei ani mi-am facut datoria la Roman, chiar daca zilele acestea mi-am dat seama ca nu am fost apreciat. Voi pleca singur si nu voi lua nici o jucatoare, in ciuda speculatiilor", a declarat telefonic antrenorul Liviu Paraschiv, cel care de luni, 15 octombrie, va pregati HC Dunarea.
Surse din cadrul clubului brailean au confirmat ca tratativele intre cele doua parti sint intr-un stadiu avansat, dar inca intelegerea nu a fost parafata.

Rocada de antrenori intre cele doua cluburi

Cu toate ca sefii HCM-ului nu au dorit sa precizeze pe cine anume vor aduce sa antreneze la Roman, exista zvonuri cum ca ar fi vorba despre tehniciana gruparii la care va ajunge Liviu Paraschiv, Alexandrina Soare. Daca acest lucru se va adeveri, va fi vorba, practic, de o rocada de antrenori intre cele doua formatii.
Fostul antrenor al Romanului nu a vrut sa comenteze acest zvon, iar Alexandrina Soare nu a raspuns la telefon. De altfel, de miercurea trecuta fosta antrenoare a echipei brailene a rupt toate legaturile cu presa braileana.

Scurta istorie. Tudorel Marica a fost primul sacrificat

Echipa de handbal feminin HC Dunarea s-a infiintat in anul 1983 si timp de 20 de ani ea a fost pregatita de acelasi antrenor, Tudorel Marica. Cea mai buna clasare a sa in toata aceasta perioada, in care tehnicianul a fost atit la catedra, dar si in postura de sponsor, mai ales intre anii 1993-2002, s-a consemnat la finalul sezonului 2003-2004. Pentru prima data in istoria sa echipa braileana a fost cu adevarat bine organizata, a beneficiat de conditii optime de pregatire si a incheiat sezonul din Divizia A pe locul al treilea.
"Obiectivul propus pentru campionatul acela era crearea unei echipe competitive care in 2005 sa promoveze in Liga Nationala. Pe parcurs, datorita rezultatelor bune obtinute din tur, membrii Consiliului Director si-au schimbat, din mers, optiunea si au dorit promovarea chiar in acel an. Lucrul acesta nu se putea realiza in disputa cu doua echipe, HCM Roman si CSM Sf. Gheorghe, care intarite in urma cu 4 ani au avut timpul necesar sa-si omogenizeze loturile. Cu o echipa alcatuita mai mult din jucatoare de perspectiva, HC Dunarea nu putea cere mai mult de la sezonul acela, dar a incheiat campionatul pe podium ceea ce reprezenta deja un succes si existau premizele ca in acea vara prin intarirea lotului sa atace promovarea" isi reaminteste Tudorel Marica.
Campionatul s-a incheiat, antrenamentele au continuat doua saptamini, perioada in care antrenorul a batut la toate usile insa acestea au refuzat sa se mai deschida. Consiliul Director de atunci hotarise deja debarcarea lui Tudorel Marica cel care timp de 20 de ani se luptase pe toate fronturile ca sa metina pe HC Dunarea in Divizia A.
Zvonurile care circulau inca din primavara lasau sa se intrevada o singura varianta pentru banca tehnica a formatiei brailene, Alexandrina Soare antrenoare al carui contract cu echipa de Liga Nationala, Remin Deva, fusese reziliat dupa ce jucatoarele din Deva se razvratit impotriva sa.
"Eu am anticipat atunci, ca in timp se va intimpla acelasi lucru ca la Deva si i-am avertizat pe conducatorii echipei. Mai mult, ca sa nu se spuna ca doresc raul acestei grupari m-am ferit sa mai trec pe la sala Polivalenta. Nu doream sa se ajunga la acest verdict insa din nefericire timpul mi-a dat mie dreptate" a declarat Tudorel Marica.

Noua antrenoare avea un palmares bogat

Ca jucatoare de handbal Alexandrina Soare a obtinut trei titluri nationale la juniori, dar si un titlu balcanic la tineret. Din anul 1986 si pina in 1995 a evoluat la Otelul Galati. La 30 de ani a devenit prima si cea mai tinara antrenoare din Liga Nationala.
In anul 1995 s-a accidentat si a fost numita antrenor secund la gruparea galateana, principal fiind in acea vreme Cornel Badulescu. De acea perioada se leaga si doua participari ale Otelului in semifinalele cupelor europene. In octombrie, 1998 cind i-a expirat contractul lui Cornel Badulescu Alexandrina Soare a fost numita antrenor principal iar in perioada in care a detinut aceasta functie a reusit sa duca Otelul de doua ori in semifinalele cupelor europene, in EHF si in Cupa Cupelor.
Antrenoarea galateana a obtinut medalia de bronz in campionat cu Remin Deva, performanta pe care o realizase si la Galati in primul ei an ca principal la Otelul. Succesele obtinute in acest domeniu au propulsat-o ca antrenor la lotul de tineret, iar in 2005, impreuna cu Mariana Tirca s-a ocupat de pregatirea nationalei B de senioare.

Jucatoarele nu au mai dorit-o

Alexandrina Soare a avut primul contact cu handbalul brailean in aprilie 2004, iar din vara a inceput preparativele pentru sezonul 2004-2005 la finalul caruia HC Dunarea trebuia sa promoveze in Liga Nationala.
Conducerea gruparii brailene a facut eforturi si a transferat citeva jucatoare foarte valoroase ca Marinela Patru, Daniela Goldic, Irina Radovici, Sanda Asandei, Mirela Verman, dar si unele de mare perspectiva si dupa o pregatire foarte buna HC Dunarea a defilat prin campionat. Brailencele le-au administrat doua infringeri bucurestencelor de la Venus Apa Nova, principalele lor contracandidate la promovare, 34-23 si 36-29 si au ajuns in elita handbalului feminin.
Cu toate ca era nou promovata si avea ca obiectiv doar mentinerea in Liga, HC Dunarea a incheiat sezonul 2005-2006 pe locul al saptelea. Intarita cu citeva piese importante, la finalul campionatului trecut handbalistele brailene au reusit sa termine competitia pe locul al cincilea si sa-si asigure un loc in Cupa Challenge.
Dupa trei ani conducerea clubului a considerat ca s-a incheiat un ciclu si urma un al doilea in care se vizau performante pe plan international, numai ca in acest sezon Alexandrina Soare nu a mai putut sa gestioneze situatia la nivelul vestiarului, dar nici nu a incercat sa gaseasca un ajutor din partea conducerii ceea ce a insemnat sfirsitul colaborarii.
"Se pare ca din aceasta vara la nivelul vestiarului au aparut disensiuni, dar cel putin prin prisma rezultatelor din primele etape nimic nu lasa sa se intrevada ceea ce avea sa urmeze. Bomba a explodat dupa infringerea de la Buzau. Atunci dupa meci antrenoarea ne-a anuntat ca sint probleme, ca s-au creat bisericute. Noi am purtat discutii individuale cu toate jucatoarele, si dupa rusinea de la Constanta am hotarit sa renuntam la serviciile Alexandrinei Soare. Aveam de ales intre doua variante, fie sa renuntam la jumatate dintre componentele lotului fie la antrenoare si noi am ales cea de a doua varianta. Alexandrina Soare a reusit sa faca performanta la Braila insa nu trebuie neglijat celalalt aspect al problemei, antrenoarea nu ar fi putut realiza nimic daca nu ar fi fost sustinuta din toate punctele de vedere atit de conducerea clubului dar mai ales de oficialitatile locale", a declarat Vasile Puiu directorul executiv al HC Dunarea.
Astfel ca miercuri, 3 octombrie, antrenoarea galateana a fost destituita. Alexandrina Soare a promovat HC Dunarea, a reusit sa o califice in cupele europene insa, la fel ca la Deva, a platit tribut faptului ca nu a reusit sa gestioneze situatia la nivelul vestiarului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro