Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marea Britanie continuă să exporte arme în Rusia

Premierul britanic a făcut apel la Uniunea Europeană să interzică vânzările de arme către Rusia - acuzată că echipează şi instruieşte separatiştii proruşi din Ucraina - şi a afirmat luni că Marea Britanie a încetat deja astfel de exporturi, aşa cum a promis în martie.
Dar raportul parlamentar publicat miercuri arată că 251 de licenţe acordate de Guvernul britanic, care permit vânzarea de bunuri controlate în valoare totoală de 132 de milioane de lire sterline (167 de milioane de euro), sunt încă în vigoare.
Aceste licenţe de export autorizează vânzarea unor arme de precizie, muniţii pentru arme uşoare, veste antiglonţ, "echipament criptografic", de comunicaţii militare şi de vedere nocturnă, precizează raportul.
Doar 31 de licenţe au fost suspendate sau retrase şi a fost interzis exportul către Rusia pentru alte trei licenţe, arată raportul.
Cameron a cerut luni UE să adopte sancţiuni economice de anvergură împotriva Rusiei şi să înceteze orice vânzare de arme către această ţară, arătând către operaţiunile efectuate de Franţa.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii