Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marea Britanie, amenintata de 30 de planuri teroriste

Aproximativ 30 de comploturi teroriste majore sint puse la cale in Marea Britanie, in viitor existind riscul utilizarii unor dispozitive chimice sau nucleare, a declarat, vineri, Eliza Manningham-Buller, directorul Serviciului de Informatii Interne (MI5).
"Avem cunostinta de numeroase comploturi care vizeaza uciderea civililor si afectarea economiei. Ce vreau sa spun prin numeroase? Aproximativ 30 de comploturi de care stim", a precizat Manningham-Buller intr-un discurs rostit joi seara.
"In prezent, ne confruntam cu amenintarea dispozitivelor explozive artizanale. Insa, in viitor, amenintarea va include substante chimice si bacteriologice, materiale radioactive si chiar tehnologie nucleara", a explicat directorul MI5.
La inceputul saptaminii, Dhiren Barot, un tinar britanic musulman, a fost condamnat la inchisoare pe viata (cel putin 40 de ani) pentru ca planuia comiterea unor atacuri la Bursa din New York si pe teritoriul Marii Britanii.
In cursul zilei de joi, autoritatile britanice au inculpat o femeie in virtutea legislatiei antiteroriste, dupa ce in calculatorul personal au fost gasite materiale privind utilizarea armelor, substantelor toxice, minelor antipersonal si munitiilor.
Politia a precizat ca femeia are legatura cu un suspect arestat luna trecuta pe Aeroportul Heathrow.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii