Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marea Britanie îşi pune în gardă suporterii care merg la Euro 2016

Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie a avertizat cu privire la riscul de „atacuri teroriste" în timpul campionatului european de fotbal Euro 2016 care începe mâine în Franţa. „În perioada Euro 2016, stadioanele, fanzone-urile, locurile unde sunt transmise meciurile şi mijloacele de transport public vor reprezenta potenţiale ţinte pentru atacuri teroriste", scrie Foreign Office pe site-ul său. MAE britanic face apel la cetăţenii britanici care se deplasează în Franţa „să fie vigilenţi", precizând că nu deţine informaţii precise privind planuri de atentate. „Există o puternică ameninţare teroristă. Din cauza ameninţărilor care există din partea grupărilor teroriste islamiste ce vizează Franţa şi a recentei intervenţii franceze împotriva DAESH (acronim în arabă a grupării Stat Islamic, n.red.), guvernul francez, care a întărit măsurile de securitate, i-a avertizat pe vizitatori să fie în mod special vigilenţi", explică Foreign Office pe site-ul său.
Săptămâna trecută, Statele Unite au avertizat că Euro 2016 reprezintă o „ţintă potenţială" pentru atentate „teroriste", într-o notă a Departamentului de Stat privind riscurile de călătorie în Europa.
Preşedintele francez Francois Hollande a avertizat la rândul lui că există o ameninţare la adresa securităţii în Euro 2016 şi „este valabilă pentru un timp care va fi lung", dând asigurări că guvernul a „mobilizat forţele pentru ca securitatea să fie garantată şi ca acest frumos eveniment să aibă loc".

 
Categorie articol: 

Comentarii