Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marcel Cucu şi Marian Ghionu, primii pe lista «Alianţei Noastre» Brăila la Parlamentare

• Marian Munteanu, liderul Alianţei Noastre România (ANR) a venit, ieri, în vizită la Brăila pentru a-şi lansa candidaţii pentru alegerile Parlamentare în judeţul nostru • agricultorul brăilean Marcel Cucu este primul pe lista ANR pentru Senat, iar Marian Ghionu deschide lista la Cameră • Munteanu a vizitat şi Târgul de Agricultură, s-a întâlnit cu partenerii săi de la PNŢCD Brăila şi apoi a participat la o întâlnire a formaţiunii în Sala Lyra, unde a discutat cu simpatizanţii

 

Binecunoscutul performer politic la nivel naţional Marian Munteanu s-a aflat, ieri, într-o vizită de lucru la Brăila. Acesta a poposit în oraşul nostru pentru a se întâlni cu simpatizanţii formaţiunii „Alianţa Noastră România” (ANR), pentru  a-şi lansa candidaţii la alegerile Parlamentare în judeţul nostru, dar şi în ideea solidificării filialei locale.

Munteanu a anunţat că a profitat de ocazie şi a vizitat târgul agricol din Brăila, dar şi că a avut o întâlnire cu partenerii săi de la PNŢCD. Liderul ANR a ţinut să specifice, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc la Sala „Lyra”, la ora 12:00, câteva dintre ideile principale pe care le promovează formaţiunea sa: patriotismul, susţinerea valorilor creştine şi sprijinirea agriculturii autohtone.

„M-am întâlnit cu foarte mulţi oameni care sunt preocupaţi de problemele agriculturii, de altfel, înţeleg că în Brăila acest lucru este foarte important şi este bine să fie susţinut. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca formaţiune nouă, Alianţa Noastră România are o preocupare specială pentru problemele pământului şi ale agriculturii. Nu ştiu dacă aţi aflat, dar unul dintre punctele majore cu care am început toată acestă luptă este legat de problema înstrăinării pământului. Noi avem în jur de 40% din terenurile agricole din România înstrăinate, lucru care ne nelinişteşte. Este un proces pe care dorim să-l stopăm şi să procedăm nu altfel decât procedează toate statele occidentale serioase, care au măsuri legislative şi procedurale. Cu alte cuvinte, deşi în mod formal vânzarea de pământuri către persoanele străine fizice sau juridice este îngăduită, fac aproape imposibil acest proces. De exemplu, în Franţa, sub 1% din terenurile agricole sunt deţinute de cetăţeni străini. Asta pentru simplul motiv că statul francez, cu multă vreme în urmă, a adoptat un pachet de legi şi de măsuri, prin care, pentru a cumpăra pământ în Franţa - sigur, ai voie să o faci -, îţi trebuie o serie întreagă de aprobări. (...) Or, eu nu înţeleg de ce în România, dacă noi aplicăm exact aceeaşi gândire, lucrurile devin «naţionaliste» sau «periculoase». Nu! Noi nu dorim altceva decât ca statul român să procedeze exact cum procedează lumea civilizată”, a declarat Munteanu.

Sursa citată a mai apreciat că ANR vine ca o alternativă la toate partidele existente pe scena politică din România în acest moment.

Munteanu a anunţat pe cine mizează în cursa pentru Parlament, din Brăila

Este vorba despre agricultorul Marcel Cucu (cunoscut şi pentru poziţia de secretar general al Partidului Agricultorilor din România), propunerea nr. 1 a „Alianţei Noastre” pentru Senat şi Marian Ghionu, primul pe lista pentru Cameră.

„Acum anunţăm forma în care noi vom lucra în judeţul Brăila. Avem un parteneriat foarte bun cu organizaţia agricultorilor de aici şi cu alţi brăileni care au fost în zona societăţii civile, oameni cu diverse preocupări, care se adună împreună pentru a reprezenta cu cinste judeţul Brăila. Anunţăm şi doi candidaţi pentru judeţul Brăila la alegerile Parlamentare: domnul Marcel Cucu şi Marian Ghionu. Domnul Cucu este un om cu multă experienţă în domeniul agriculturii şi conduce această organizaţie a agricultorilor. Domnul Marian Ghionu, un om mai tânăr, cu experienţă în mediul privat. A lucrat în domeniul consultanţei. E brăilean, un om foarte implicat. O să mai fie şi alţii, dar deocamdată îi anunţăm pe aceştia doi, care să intre în bătălia pentru alegerile din decembrie”, a mai declarat liderul ANR.

După conferinţa de presă, Marian Munteanu s-a întâlnit cu simpatizanţii formaţiunii în Sala „Lyra”, unde şi-a prezentat ideologia, candidaţii şi a răspuns la întrebările tuturor celor care au dorit să i se adreseze. Precizăm că în sală s-au aflat şi PNŢCD-iştii brăileni, printre care liderul filialei locale, Gheorghe Chiru, fost consilier judeţean.

Tot cu ocazia vizitei sale în judeţul nostru, Marian Munteanu a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate cotidianului „Obiectiv - Vocea Brăilei”, pe care vi-l vom prezenta în ediţia de marţi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii