Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maraton cultural la Muzeul Brailei

Evenimentele organizate ieri la Muzeul Brailei au debutat cu prezentarea de catre directorul Ionel Candea a numarului unic al revistei "Braila 641". A urmat prezentarea volumului "Practici funerare in Centrul si Estul Europei", editata de Valeriu Sirbu - directorul adjunct al Muzeului Brailei si Radu Stefanescu - directorul Muzeului de istorie din Brasov. Cartea cuprinde studiile prezentate la Tulcea la cel de-al X-lea simpozion de Arheologie funerara la care au participat specialisti din tara si strainatate. Cartea a fost lansata de directorul Radu Stefanescu.

Aniversare Mihai Eminescu

Momentul Mihai Eminescu - 159 de ani de la nastere a fost marcat prin lansarea volumului "Dictionar de limbaj poetic eminescian", coordonat de prof. univ. dr. Dumitru Irimia de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi si prezentat de conf. univ. dr. Zamfir Balan. In continuare, prof. univ. dr. Dumitru Irimia a sustinut o conferinta in care a analizat sacralitatea in poezia eminesciana, iar Valentin Cosereanu, directorul Muzeului de la Ipotesti, a vorbit despre Viena din timpul tineretii lui Eminescu.
Manifestarile de la Muzeul Brailei s-au incheiat cu lansarea volumului de poezii de dragoste "Focul verde" al poetei Ioana Cosereanu, tiparit la editura Junimea, Iasi, vernisarea expozitiei de grafica "Oricate stele" de catre directorul Valentin Cosereanu, care a precizat ca lucrarile au fost realizate in cadrul unei tabere internationale de grafica, coordonate de artistul Mircia Dumitrescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii