Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marș în memoria victimelor «Colectiv», marți, ora 16.00, la Brăila

* întâlnirea va avea loc în centrul orașului, după care se va pleca spre Primărie, acolo unde vor fi aprinse lumânări * în incendiul din clubul bucureștean, au pierit doi brăileni: Andrei Bucă și Loredana Dărescu

 

Zeci de brăileni și-au propus să se adune, marți, la ora 16.00, în centrul municipiului, iar de acolo să pornească într-un marș comemorativ până în fața Primăriei. Prin această acțiune, Brăila va marca împlinirea a 2 ani de la cea mai mare tragedie din ultimii ani, incendiul din clubul „Colectiv”, în urma căruia au murit 65 de tineri. Pe Facebook a fost creat un eveniment numit „Colectiv Brăila”, iar până duminică, la ora 10.00, 63 de utilizatori au spus că vor participa, iar alți 367 sunt interesați de această acțiune. Organizatorii îndeamnă brăilenii să aducă și lumânări, pentru a aprinde în memoria victimelor incendiului.

„Acesta este un eveniment care comemorează 2 ani de la incidentul colectiv. Ar fi bine să aduceți și o lumânare. Ne vom întâlni în centru, apoi vom merge în spatele Primăriei (Bază). Dacă vom fi destui, vom scrie COLECTIV, să vadă și brotherhood-ul nostru că nu am uitat de ei!”, au scris organizatorii la rubrica „Descrierea evenimentului” de pe rețeaua de socializare.

Acțiunea de comemorare se va desfășura în mai toate orașele din țară, în perioada 28-31 octombrie. În București, Târgu Jiu și Birmingham deja a fost marcată împlinirea a 2 ani de la tragedia „Colectiv”.

Reamintim că în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, un incendiu violent a izbucnit în clubul bucureștean „Colectiv”, acolo unde concerta trupa „Goodbye to Gravity”, în fața a sute de oameni. 65 de tineri au pierit în flăcări ori în urma arsurilor puternice suferite. Printre aceștia, se numără și brăilenii Andrei Bucă și Loredana Dărescu.

#rezist

#colectiv
Categorie articol: 

Comentarii