Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marţial Budo a cucerit 16 medalii la naţionalele de karate tradiţional

clubul brăilean a organizat ireproşabil acest important eveniment sportiv  • sportivii brăileni pregătiţi de sensei Florica Pricob au obţinut 8 titluri naţionale, 3 medalii de argint şi 5 de bronz • Alin Muşat a fost MVP-ul delegaţiei brăilene

 

La ediţia 2017 a Campionatului Naţional de karate tradiţional pentru seniori, tineret, juniori şi cadeţi, care a avut loc în weekend-ul trecut, în Sala Polivalentă din Brăila, competiţie organizată de Marţial Budo şi Consiliul Judeţean, au participat 222 de karateka de la 30 de cluburi din ţară. Organizarea a fost ireproşabilă, iar sportivii clubului organizator, pregătiţi de sensei Florica Pricob, au avut evoluţii remarcabile. Competiţia, care s-a desfăşurat în Sala Polivalentă din Brăila, a reprezentat şi un criteriu de calificare la Campionatul Mondial de karate tradiţional pentru seniori, tineret, juniori şi cadeţi care va avea loc, în ultima lună a acestui an, la Montecatini, în Italia.

Marţial Budo a participat cu 12 karateka şi a obţinut 16 medalii, 8 de aur, 3 de argint şi 5 de bronz.

MVP-ul delegaţiei brăilene a fost Alin Muşat care a cucerit cinci titluri naţionale. La juniori, Alin Muşat, nepotul multiplului campion european şi mondial Cornel Muşat, cucerit medalia de aur la kata individual şi kumite individual, iar la tineret şi-a adjudecat titlul naţional la kata echipe şi kumite echipe, împreună cu Andrei Fătu şi Alexandru Bărdăhan, şi la en bu masculin alături de Alexandru Bărdăhan. Alin Muşat a mai bifat şi o medalie de argint la juniori în proba de fuku go.

La tineret Cezar Şerbănescu s-a clasat pe locul întâi la kumite echipe, împreună cu Alexandru Bărdăhan, Valentin Avram şi Robert Sipică, iar la enbu masculin Alexandru Bălan şi Cezar Şerbănescu au cucerit medalia de bronz. Andrei Fătu a obţinut titlul naţional la kumite individual şi la enbu mixt, împreună cu Maria Iacob, Alexandru Bărdăhan, a mai urcat de trei ori pe prima treaptă a podiumului de premiere, la kata echipe, kumite echipe şi enbu, dar şi-a trecut în cont şi bronzul la kumite individual. Maria Iacob a devenit campioană naţională la enbu mixt şi s-a clasat pe locul al treilea la kumite individual. Ioana Susanu, Cezara Vlad şi Anca Berdant au devenit vicecampioane naţionale de tineret în proba de kata echipe, iar Susanu şi-a mai trecut în cont şi bronzul la kumite individual.

La cadeţi, Cartrinel Iacob s-a clasat pe poziţia a doua în proba de en bu mixt, împreună cu Valentin Avram.

“Am avut o dublă satisfacţie, toată lumea a plecat mulţumită de la Brăila, iar rezultatele clubului Marţial Budo au fost foarte bune. Competiţia a fost organizată ireproşabil de clubul Marţial Budo, Consiliul Judeţean şi DJST. De asemenea, un ajutor important l-am primit din partea comitetului de părinţi de la clubul nostru. Palmaresul clubului nostru a fost de 16 medalii, iar primii doi clasaţi de la fiecare probă au obţinut biletele pentru Campionatul Mondial de karate tradiţional care va avea loc, în luna decembrie, la Montecatini în Italia”, ne-a declarat sensei Florica Pricob.
Categorie articol: 

Comentarii