Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marţial Budo Brăila, locul al treilea în clasamentul pe cluburi la naţionalele de Fudokan copii

• la competiţia de la Galaţi, clubul brăilean a cucerit 13 medalii: 6 de aur, 2 de argint şi 5 de bronz

 

La etapa finală a Campionatului Naţional de Fudokan pentru copii, ediţia a 26-a,  clubul brăilean Marţial Budo a participat cu 15 sportivi în 13 probe şi a cucerit 13 medalii: 6 de aur, 2 de argint şi 5 de bronz. Iar aceste distincţii au clasat Marţial Budo Brăila pe locul al treilea în clasamentul pe cluburi. La etapa finală de la Galaţi au luat startul 495 de sportivi de la 49 de cluburi din ţară.

La copii 4, Irina Udrea a cucerit două medalii de aur, la kata individual şi la kyhon ippon kumite, iar tot la această categorie de vârstă David Bulgaru şi Denis Mocanu au obţinut medalia de argint la enbu masculin. Medalii de bronz au fost adjudecate de echipa de kata formată din David Bulgaru, Denis Mocanu şi Vlad Şerban, acesta fiind un karateka de doar 4 ani şi de Bulgaru la kyhon ippon kumite. La copii 3, Radu Stroian a devenit campion naţional la kata individual după o finală disputată în compania unui coleg de club, Bogdan Şerban, care şi-a trecut în cont medalia de argint. Radu Stroian şi Bogdan Şerban s-au clasat pe primul loc la enbu masculin şi tot ei au ocupat poziţia a cincea la kyhon ippon kumite. La copii 2, clubul brăilean a obţinut două locuri patru la kata echipe masculin, prin Şerban, Stoian şi Victor Capbun, şi la kata echipe feminin, prin Maria Zainea, Corina Bloj şi Cristina Balcan. În concursul copiilor 1, Catrinel Iacob şi-a trecut în cont două titluri naţionale, la kata individual şi kumite individual, iar Ana Maria Ţuga şi Rareş Muşat s-au clasat pe locul al treilea la enbu mixt. Tot pe poziţia a treia s-au clasat Valentin Mocanu şi Rareş Muşat la enbu masculin şi Vlad Lăpuşneanu, Muşat şi Mocanu, la kata echipe.

“Rezultatul este unul mulţumitor cu menţiunea că locurile patru se puteau transforma în poziţii pe podium. Dar este foarte important faptul că toţi sportivii noştri şi-au asigurat biletele pentru Campionatul Mondial de karate Fudokan care va avea loc la Cluj. Până atunci vom participa la câteva competiţii amicale pregătitoare concursurilor internaţionale de obiectiv. Cu sprijinul Consiliului Judeţean vom organiza naţionalele de karate tradiţional, în septembrie, la Brăila, competiţie care va reprezenta un criteriu de calificare la mondialele de karate tradiţional”, a declarat sensei Florica Pricob
Categorie articol: 

Comentarii