Mergi la conţinutul principal

Marţi, 13, pentru ISU Brăila: «Preveniţi ghinionul!»

Ziua de 13 octombrie are în acest an o dublă semnificaţie pentru domeniul situaţiilor de urgenţă. Această dată a fost aleasă ca "Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului la Dezastre", iar în fiecare zi de marţi cu data de "13", Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă marchează "Ziua Informării Preventive în România".
În anul 2009, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie prin care a desemnat ziua de 13 octombrie ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la prevenirea, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor. Tema propusă în acest an este "Informează-te pentru viaţă". În cadrul acesteia, vor fi valorificate informaţii de la persoane care au fost martorii unor dezastre. Aceste mărturisiri, la care se adaugă metodele ştiinţifice, au rolul de a creşte rezistenţa indivizilor şi comunităţilor în faţa dezastrelor, dar şi de a reduce riscul de producere a catastrofelor.
Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a stabilit ca orice dată de 13, care pică într-o zi de marţi, să fie declarată "Ziua Informării Preventive în România". Aceasta este o oportunitate ca populaţia să primească informaţii cu caracter preventiv, sub deviza "Preveniţi ghinionul!".
Anul acesta se va pune un accent deosebit pe Campania naţională de informare preventivă a populaţiei "RISC - Renunţă Improvizaţiile Sunt Catastrofale" - proiectul III, denumit "Siguranţa nu este un joc de noroc". Această activitate se desfăşoară în baza Parteneriatului "Împreună pentru Siguranţă", încheiat între IGSU şi E-on România, care se axează pe reducerea numărului de evenimente (incendii şi explozii) generate de exploatarea cu improvizaţii a instalaţiilor electrice sau suprasolicitarea acestora, precum şi de acumulările accidentale de gaze naturale.
La nivel local, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila organizează astăzi o gamă variată de activităţi preventive. Printre acestea se numără puncte de informare în zone cu flux mare de persoane (hipermarketuri), acolo unde vor fi distribuite către cetăţeni diverse materiale informative, lecţii de informare preventivă în şcoli, unde elevii vor afla cum să se ferească de incendii şi cum să se comporte în caz de cutremur. La acestea, se adaugă şi un concurs pe teme de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ce se va desfăşura mâine, la un post de televiziune local, iar câştigătorii vor fi premiaţi cu stingătoare tip P2.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro