Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MApN cumpără apartamente de serviciu în Brăila

• suma totală este de aproape 12,8 milioane lei şi se va împărţi între  garnizoanele Focşani, Galaţi, Brăila, Buzău, Tulcea şi Constanţa

• criteriul de atribuire anunţat este “cel mai bun raport calitate-preţ-suprafaţă utilă” • procedura de achiziţie a fost deja urcată în SEAP, termenul limită de depunere a ofertelor expirând în data de 1 noiembrie

 

Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02542 Focşani, a lansat procedura achiziţiei publice de apartamente noi cu destinaţia locuinţe de serviciu în garnizoanele Focşani, Galaţi, Brăila, Buzău, Tulcea şi Constanţa, situate în intravilanul municipiilor respective. Autoritatea contractantă nu spune câte unităţi locative şi-a planificat să cumpere, ci doar că bugetul total alocat este de 12,758 milioane lei, cu tot cu TVA, iar pe listă apar apartamente cu una până la patru camere. În cazul municipiului nostru, pentru un apartament cu o cameră, de exemplu, MApN nu este dispus să plătească mai mult de 164.500 lei (inclusiv TVA), 323.360 lei (inclusiv TVA) pentru 2 camere şi 411.250 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament cu 3 camere.

Dacă ne raportăm la celelalte municipii, preţul estimativ înaintat de MApN diferă de la un oraş la altul. Pentru un apartament cu 3 camere ministerul oferă 364.861 lei la Focşani, 734.751 lei la Galaţi, 418.408 lei la Buzău, 620.823 lei la Tulcea şi 734.751 lei la Constanţa, cu precizarea că preţurile estimative includ şi TVA.

Suprafaţa utilă pentru un apartament cu o cameră nu poate fi mai mică de 37 mp, la două camere - 52 mp, la trei camere între 66 mp şi 74 mp, iar la patru camere între 87 mp şi 93 mp. Atribuirea se va face prin aplicarea criteriului “cel mai bun raport calitate-preţ-suprafaţă utilă” şi va avea loc în două etape: una de selectare-calificare, iar a doua de negociere directă a preţului oferit.

Vor obţine punctaj maxim apartamentele situate în zona A a municipiilor, cu o vechime de până la 2 ani, aflate pe rază de maxim un kilometru distanţă de o staţie de transport în comun orăşenesc, cu cea mai bună clasă energetică a imobilului, cu garaj acoperit sau cu parcare proprie. Punctajul tehnic maxim ce poate fi obţinut la evaluare este de 650, iar ofertanţii (atât persoane fizice cât şi persoane juridice) selectaţi vor fi apoi invitaţi la negocierea preţului final al tranzacţiei pentru fiecare unitate locativă în parte.

Ofertele se depun la sediul din Focşani al unităţii militare până la data de 1 noiembrie.
Categorie articol: 

Comentarii