Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Manifestari stiintifice in lumea medicala

Astazi, incepind cu ora 8.30, la sala de sedinte a Spitalului Judetean de Urgenta, se desfasoara conferinta cu tema "Uropatiile malformative la copil". Manifestarea stiintifica este organizata de departamentul profesional-stiitific al Colegiului Medicilor din Braila si este creditata conform Programului EMC (Educatie Medicala Continua). Lucrarile sint prezentate de prof. dr. Dan Constantin Tica - Universitatea "Ovidius" Constanta, conf. dr. G. Aprodu - Clinica de Chirurgie Pediatrica UMF Iasi, dr. Florica Dinu - sef sectie urologie Spitalul Clinic de Pediatrie "Grigore Alexandrescu" Bucuresti, dr. Iulia Ciongradi, dr. Doina Munteanu si dr. V. Munteanu - Clinica de Chirurgie Pediatrica UMF Iasi, cit si de medicii braileni, dr. Florin Ioan, medic primar chirurgie si ortopedie pediatrica, sef sectie la Spitalul Judetean de Urgenta, dr. Virgil Mihalache si dr. Dan Dragulescu, medici primari la aceeasi unitate spitaliceasca.
Dupa cum ne-a informat dr. Dorina Tite, vicepresedinte al Colegiului Medicilor, incidenta crescuta a malformatiilor la copii i-a determinat pe specialisti sa dezbata aceasta tematica, avind in vedere si etiologia plurifactoriala a malformatiilor. "Componenta sociala, de mediu si medicala au repercusiuni ulterioare legate atit de tratarea si recuperarea medicala, cit si de integrarea sociala a persoanelor afectate. Avind in vedere aceasta patologie in crestere, am organizat aceasta manifestare stiintifica, la care sint asteptati alaturi de medicii chirurgi pediatri si colegi de alte specialitati medicale implicati in prevenirea, diagnosticarea precoce si tratarea cazurilor aparute", a precizat dr. Dorina Tite.
Tot astazi, incepind cu ora 10.00, Colegiul Medicilor Dentisti organizeaza simpozionul cu tema "Tratamentul dintilor permanenti la adolescenti. Rolul imagisticii in stabilirea diagnosticului si planului de tratament". Manifestarea de desfasoara la sala de conferinte a Hotelului "Belvedere", iar lucrarile sint prezentate de prof. univ. dr. Rodica Luca si sef lucrari dr. Radu Marinescu.
Categorie articol: 

Comentarii