Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Manifestari de Ziua Copilului organizate de DGASPC

Bucurie, veselie si multa joaca. Aceasta a fost atmosfera creata de si pentru cei peste 400 de copii care au participat joi, 1 iunie, la activitatile organizate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila la Baza sportiva "Pescarusul", pentru a marca Ziua Internationala a Copilului.
Dupa cum a afirmat directorul general al DGASPC, prof. Alexandru Sculschi, actiunea s-a constituit intr-o invitatie lansata de micutii aflati in sistemul de protectie tuturor copiilor braileni.
In functie de virsta, sarbatoritii au avut posibilitatea sa se inscrie la concursurile de desene pe asfalt, la cele de badminton, de biciclete, de tenis de masa sau de spart baloane.
Bineinteles ca nu au lipsit nici confeti, alaturi de coifurile purtate cu mindrie de micuti. Dulciurile si racoritoarele au constituit o alta tentatie, carora copiii nu le-au putut rezista. Surse din cadrul DGASPC au subliniat ca este pentru prima data cind aceasta institutie a organizat o manifestare de asemenea amploare. Tricouri, sepci, penare, carti de colorat, seturi de culori, jocuri de sah, jocuri de table, palete de tenis de masa, rachete de badminton, mingi de fotbal si echipamente sportive, au constituit cadourile oferite tuturor participantilor la eveniment.
Totodata, copiii personalului angajat al DGASPC au oferit celor aflati in sistemul de protectie, jucarii.
Fundatia pentru Mileniul III a oferit, in cadrul programului propriu, "Copiii mileniului III", protejatilor din cinci apartamente de tip familial, mingi, seturi de badminton, jocuri de sah, rummy si seturi de tenis de masa.
Politistii braileni au oferit cadouri consistente copiilor gazduiti la Centrul Specializat "Dumbrava Minunata", din comuna Baraganu.
Un numar de zece elevi au oferit, din partea Colegiului National "Gh. M. Murgoci" jucarii si tort copiilor de la Centrele de Plasament "Craiasa Zapezii" si "Pescarusul".
De asemenea, DGASPC a oferit copiilor din fiecare apartament de tip familial cite un tort, insotit de o felicitare. "Ne bucuram ca am reusit sa transformam aceasta zi intr-o adevarata sarbatoare a tuturor copiilor. Fondurile necesare desfasurarii acestui eveniment au reprezentat contributia Consiliului Judetean Braila la implementarea unui proiect cu finantare PHARE. In organizarea acestor actiuni ne-am axat, in primul rind, pe spontaneitatea caracteristica virstei copilariei. Ca dovada, copiii au participat activ la toate concursurile organizate de noi" a declarat directorul general al DGASPC.
Important de mentionat este ca nu numai copiii aflati in plasament la asistenti maternali profesionisti, adoptati sau aflati intr-o faza a procedurii de adoptie si cei gazduiti in apartamentele de tip familial s-au bucurat de aceasta zi, ci si copiii strazii, care nu au ezitat sa se inscrie la concursurile care au avut loc, uitind, pentru cteva ore, de necazurile ce le apasa pe umeri, la o virsta la care ar fi trebuit sa isi traiasca din plin copilaria.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii