Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Manifest pentru o "actiune pozitiva" in Franta, dupa victoria lui Barack Obama

Mai multe personalitati politice cer "o actiune pozitiva" care sa permita o mai buna reprezentare a diversitatii in Franta, dupa victoria lui Barack Obama in alegerile prezidentiale din Statele Unite, intr-un "manifest pentru egalitate reala", dat publicitatii duminica, relateaza AFP.
"Neglijindu-si propria diversitate, Franta nemultumeste majoritatea tinerilor si ii impiedica sa fie mindri de tara lor", se arata in manifestul dat publicitatii de Journal du dimanche, principiu sustinut in document si de Carla Bruni-Sarkozy, sotia presedintelui francez.
"Alegerea lui Barack Obama evidentiaza printr-un contrast crud lipsurile Republicii Franceze si distanta de o tara ai carei cetateni au depasit problema rasiala si au ales ca presedinte o persoana de culoare", explica textul.
Semnatarii documentului mai cer "implementarea unor politici publice care sa combata consecintele sociale ale discriminarii".
"Presedintele francez, Nicolas Sarkozy s-a declarat, in timpul campaniei electorale din 2007, favorabil unei "discriminari pozitive", notiune exclusa in numele principiului egalitatii din Republica Franceza, care interzice in special orice statistica bazata pe criterii rasiale sau etnice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii