Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Manevre nereuşite în partidul Simonei Drăghincescu. Avocatul Botea, ţeapă la CJ

• după ce a demisionat din CLM pentru a merge în CJ Brăila, în locul Simonei Drăghincescu, avocatul Bogdan Botea s-a trezit lăsat pe dinafară • Carmen Marin, cea care ocupă poziţia 4 pe lista PND la CJ Brăila, şi-a revendicat locul, astfel că validarea lui Botea în CJ a fost pusă, ieri, “în aşteptare”

 

Avocatul Bogdan Botea nu a reuşit să intre în Consiliul Judeţean Brăila deocamdată, în ciuda deciziilor politice unilaterale luate recent la nivelul conducerii Partidului Naţional Democrat Brăila. Pe scurt, după ce şi-a dat demisia din CLM pentru a ocupa locul din Consiliul Judeţean, lăsat liber de şefa sa de partid, Simona Drăghincescu (care a demisionat la rândul său), Botea s-a trezit, ieri, că mandatul nu i-a mai fost validat. Asta după ce Carmen Marin (avocat de profesie), cea care ocupa poziţia 4 pe lista cu care PND Brăila s-a înscris la CJ în timpul Alegerilor Locale din 2016, a notificat conducerea Consiliului că doreşte să îşi revendice fotoliul de consilier. Astfel că membrii CJ Brăila au luat act de demisia Simonei Drăghincescu, au aprobat vacantarea locului acesteia, însă punctul 25, la care urma să aibă loc validarea mandatului de consilier judeţean al lui Botea, a fost retras de pe ordinea de zi, la propunerea preşedintelui Francisk Chiriac. Acesta a invocat tocmai solicitarea primită din partea PND-istei Carmen Marin, precizând că situaţia se va reanaliza şi proiectul va fi reluat, cel mai probabil, în proxima şedinţă ordinară, din luna august, după ce lucrurile se vor lămuri.

Interesant de precizat este faptul că ataşată proiectului de hotărâre privind validarea lui Botea, se află o cerere a PND Brăila, semnată de către prim-vicepreşedintele Traian Adrian (consilier municipal), prin care conducerea CJ Brăila este informată că “următoarea persoană eligibilă aflată pe lista de candidaţi propusă de PND”  pentru Consiliul Judeţean este Bogdan Botea, cu completarea: “celelalte persoane din listă sunt neeligibile din diverse cauze sau motive, conform prevederilor legale”.

Având în vedere că Botea ocupă pe lista CJ Brăila poziţia 8, iar în faţa sa mai erau încă cinci persoane (Gina Ilie, care a demisionat din partid, Carmen Marin pe locul 4, Neculai Ciupercă, Viorel Crăciun şi Traian Adrian), se ridică întrebarea dacă la nivelul conducerii PND Brăila ar fi existat consultări cu membrii în legătură cu propunerea sa la CJ. Faptul că Marin a atenţionat conducerea CJ Brăila că doreşte să revendice locul de consilier judeţean, dovedeşte că nu a fost consultată în prealabil, cum, de altfel, ne-au declarat surse politice.

Reamintim că, în momentul în care a demisionat din CLM Brăila, Botea a declarat pentru redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” că totul a fost coordonat printr-o decizie politică.
Categorie articol: 

Comentarii