Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mandat international de arestare pentru vaduva lui Slobodan Milosevici

Justitia sirba a emis un mandat international de arestare pe numele vaduvei fostului presedinte iugoslav Slobodan Milosevici, banuita de trafic cu tigari in perioada anilor '90, a anuntat, vineri, un cotidian de la Belgrad, citat de AFP.
O masura similara este asteptata pentru saptamina viitoare si in cazul lui Marko Milosevici, fiul fostului presedinte iugoslav, a precizat cotidianul Danas, citind surse din cadrul politiei si justitiei.
Justitia sirba a deschis, cu zece zile in urma, o ancheta impotriva Mirei Markovici si a lui Marko Milosevici, refugiati in Rusia, dar banuiti la Belgrad ca au condus o retea de trafic cu tigari.
Procurorul sirb pentru lupta impotriva criminalitatii organizate a afirmat ca reteaua a provocat Serbiei prejudicii de zeci de milioane de euro.
Mira Markovici, foarte influenta la Belgrad in perioada in care se afla la putere sotul sau, este cautata de justitie si pentru deturnare de fonduri. Familia Milosevici este banuita ca a beneficiat de traficul ilegal cu tigari si petrol in anii '90, cind Serbia facea obiectul unor sanctiuni internationale.
Slobodan Milosevici, inlaturat de la putere in 2000, a murit in inchisoarea Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPI), unde era judecat pentru crime de razboi.
Categorie articol: 

Comentarii