Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mandat de arestare preventiva pentru Nicolae Mailat

Judecatorul italian care l-a audiat, vineri, pe Nicolae Romulus Mailat, acuzat pentru uciderea, la Roma, a italiencei Giovanna Reggiani, a emis mandatul de arestare preventiva pentru tentativa de omor, agresiune sexuala si jaf, relateaza agentia ANSA, in pagina electronica.
Conform agentiei ADNKronos, interogatoriul a inceput vineri dimineata, in jurul orei 10.00, in prezenta judecatorului Claudio Mattinoli si a procurorului Maria Bice Barborini.
Mailat, asistat de avocatul din oficiu Piero Piccinni, a recunoscut ca a jefuit-o pe victima, dar a respins celelalte acuzatii.
Giovanna Reggiani, in virsta de 47 de ani, sotia unui ofiter din Marina militara italiana, a fost atacata cu brutalitate marti seara, in zona Tor di Quinto din Roma, iar decesul ei a fost inregistrat joi seara.
Politia italiana l-a arestat, miercuri, pe romanul Nicolae Romulus Mailat, originar din localitatea Vurpar, cu domiciliul in Avrig, judetul Sibiu, pentru agresarea Giovannei Reggiani, in virsta de 47 de ani, al carei trup aproape neinsufletit l-a abandonat intr-un sant din apropierea garii Tor di Quinto, din Roma. Victima agresiunii a murit, ca urmare a leziunilor grave suferite, la spitalul Sant'Andrea.
Atasatul de interne al Romaniei in Italia a adaugat ca doi dintre politistii romani trimisi in Italia au fost repartizati sa lucreze la acest caz, alti doi au fost repartizati la o unitate din Roma care se ocupa de combaterea gruparilor de crima organizata, iar alti doi participa la actiunile de "curatare" a taberelor de nomazi romi de origine romana, din Italia.

Decret care permite expulzarea cetatenilor comunitari considerati o amenintare

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a promulgat, joi seara, decretul care permite expulzarea cetatenilor comunitari daca acestia sint considerati o amenintare la adresa sigurantei publice. Decretul permite prefectilor sa expulzeze un cetatean UE daca acesta este considerat un pericol pentru ordinea publica. Pot fi expulzati toti strainii care sint cetateni UE, sint majori si sint in Italia de mai putin de zece ani. Decretul a fost adoptat miercuri seara de Guvernul de la Roma, imediat dupa agresarea Giovannei Reggiani.
Ministrul de Interne, Giuliano Amato, si responsabilii din cadrul Politiei au preferat sa pastreze prudenta in legatura cu numarul imigrantilor care vor fi expulzati. "In urmatoarele luni ar putea fi expulzati citeva mii de straini", a confirmat Ministerul de Interne.
Din primele calcule facute de carabinieri pe baza arestarilor romanilor acuzati de delicte grave, medii si minore reiese ca numarul persoanelor expulzate ar putea ajunge la 5.000.
Categorie articol: 

Comentarii