Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Managerii companiilor de stat vor fi aleşi de agenţii de recrutare

"Sunt proceduri pe care Guvernul român trebuie să le urmeze pentru a angaja manageri. La un moment dat Guvernul va trebui să listeze şi să publice aceste criterii, apoi să urmeze anumite proceduri pentru a angaja manageri străini independenţi. Nu este de datoria mea să manageriez deciziile Guvernului în acest domeniu, încerc să ajut în setarea parametrilor", a declarat şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.
Oficialul Fondului Monetar a precizat că firmele de resurse umane trebuie să fie recunoscute internaţional, iar anunţul să fie publicat la nivel internaţional, inclusiv în România.
"Oamenii care vor fi selectaţi trebuie să fie bine calificaţi şi vor fi evaluaţi de o companie de resurse umane care se ocupă tot timpul cu recrutarea de executivi, este jobul lor", a mai spus Franks.

"Se va trece la recrutarea celor mai buni candidaţi pentru aceste posturi", a spus Jeffrey Franks

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că numirea membrilor în consiliile de administraţie (CA) ale companiilor de stat se va face după ce un consiliu independent va aproba propunerile de candidaţi. În ceea ce priveşte alegerea managerilor pentru companiile de stat, şeful misiunii FMI în România a explicat că statul trebuie să-şi definească în mod exact cum vor funcţiona aceste mecanisme.
"Noi am discutat pe această temă şi am stabilit că pentru top-managerii din cele mai mari firme publice vom avea nişte firme independente, specializate în angajarea şi recrutarea de personal. Vom începe să facem publicitate pentru aceste posturi. Se va trece la recrutarea celor mai buni candidaţi pentru aceste posturi şi aceştia vor fi prezentaţi acţionarilor, statului sau altor factori de interes, care vor lua decizia finală", a mai precizat Franks.
Totodată, Jeffrey Franks spunea că este scandalos faptul că oameni care nu sunt calificaţi, dar au conexiuni politice, conduc unele companii de stat în beneficiul propriu, nu al poporului.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii