Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Managerii companiilor de stat - marii boieri şi baroni ai economiei româneşti

"Marea problemă a programului aşa cum a fost proiectat este legată de întreprinderile de stat. (...) Societăţile, regiile de stat, au stat şi au privit la criză, ori anul 2011 este anul în care obiectivul major este optimizarea funcţionării regiilor statului şi a regiilor de interes local sau a societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat", a spus preşedintele.

El a nominalizat câteva dintre aceste regii cu probleme, vorbind despre complexele energetice de la Turceni şi Rovinari, Compania Naţională a Huilei, "cel mai mare datornic la stat" şi "cel mai mare neplătitor către fondurile de pensii şi sănătate", Termoelectrica, Oltchim şi Poşta Română. Preşedintele şi-a motivat gestul de a le nominaliza prin faptul că arieratele acestor companii "sunt plătite de fiecare român".

Şeful statului a afirmat că doreşte să ştie dacă în ultimul timp aceste companii au înregistrat creşteri de stocuri, personal sau fonduri de salarii, acuzând managerii lor că sunt "marii boieri" ai economiei româneşti. "Ei sunt marii boieri ai economiei româneşti. Baronii economiei româneşti îi găsim în primul rând la regiile de stat", a atenţionat Băsescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii