Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mama a sapte copii, judecata pentru trecere ilegala a frontierei

La cei 35 de ani ai sai, braileanca Mariana Nicolae are deja 7 copii, dar si doua dosare penale. Povestea ei pare una rupta din filmele cu infractori celebri. Condamnata, in anul 1997, la 3 ani de inchisoare pentru furt calificat, Mariana a fost liberata dupa citeva luni, pentru ca urma sa nasca. Inainte de fi reincarcerata, ea a ramas din nou insarcinata, de doua ori. Ca sa evite, totusi, executarea pedepsei privative de libertate, Mariana Nicolae - spun anchetatorii - s-a decis sa paraseasca fraudulos tara. Astfel, in octombrie 2002, infractoarea a plecat cu trenul la Timisoara, iar de acolo, cu un taxi, la Moldova Noua, platind 50 de euro unei calauze, ca s-o treaca cu barca, ilegal, in Iugoslavia.
Braileanca a stat in Iugoslavia, fara nici un fel de acte, circa un an si jumatate, dupa care a trecut fraudulos granita in tara vecina, Croatia. In august 2004, insa, in urma unei razii facute de autoritatile croate, ea a fost depistata si internata intr-un centru de primire a strainilor. Pe 20 august acelasi an, Ambasada Romaniei la Zagreb a eliberat un bilet de calatorie pe numele infractoarei, care a fost trimisa imediat in Ungaria, la Budapesta. Dupa alte zile petrecute in lagarul pentru straini, Mariana Nicolae a ajuns la Punctul de Frontiera Salonta, Romania, unde i s-a comunicat ca este data in urmarire generala. Ulterior, femeia cu sapte copii ramasi acasa a fost incarcerata in Penitenciarul Braila.
La sfirsitul lunii trecute, mai precis pe 29 decembrie 2005, Mariana Nicolae a fost pusa sub acuzatie si trimisa in judecata, de data aceasta pentru trecerea ilegala a frontierei de stat a Romaniei si a altor state, "in scopul sustragerii de la executarea pedepsei privative de libertate".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii