Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mama fara identitate

O tinara care a nascut ieri la Maternitatea din Braila nu este inregistrata in nici o evidenta a populatiei din Romania si, logic, nu are nici un act de identitate.
Gravida in 9 luni si cu dureri de nastere, aceasta a ajuns la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie la primele ore ale zilei de ieri, cu salvarea, de pe strada Iezerului si spus ca se numeste Ionelia Asanache, ca are 18 ani si ca este dintr-un sat din judetul Vrancea. Pentru ca la internare a declarat ca nu are nici un act de identitate, personalul medical de la Maternitate s-a oferit sa o ajute in vederea eliberarii cartii de identitate, dar tinara, dupa ce a dat un telefon, si-a amintit dintr-o data ca, de fapt, este minora, ca are doar 17 ani si ca nu poate creste singura copilul, pe care, de altfel, il va abandona in spital. Mai mult decit atit, fata sustine ca nu poate sa faca nimic in vederea obtinerii actului de identitate fara acordul parintilor ei, care sint la munca in Italia.
Pentru a cauta un loc de munca a plecat si Ionelia de acasa, din satul vrincean Balesti si a ajuns la Braila. Din spusele ei, la inceputul acestui an, a fost luata cu forta de pe strada de un individ care a lasat-o gravida, dar care acum nu mai vrea sa stie de copil. "Pe tatal copilului il cheama Edy, dar nu mai stiu cum, este din Braila, dar nu este sotul meu. Eu am 17 ani, am venit din satul Balesti sa muncesc aici, iar el m-a luat cu forta din Piata Mare", ne-a declarat tinara, ieri dimineata, chinuita de durerile nasterii.

Tinara nu figureaza in baza de evidenta a populatiei

Ieri dupa-amiaza, Ionelia a nascut un baietel de 2200 grame, care urmeaza sa ramina in grija statului, pentru ca tinara mamica nu vrea sa-l ia din spital.
La solicitarea cadrelor medicale care urmeaza sa se ocupe de plasarea nou-nascutului in grija Protectiei Copilului, Politia a facut verificari cu privire la identitatea si virsta reala a pacientei din Spitalul de Obstetrica-Ginecologie, dar a ajuns la concluzia ca in baza de date privind evidenta populatiei din Romania, aceasta persoana nu exista. Pe de alta parte, din investigatiile facute in localitatea de bastina a tinerei, reiese ca satenii confirma ca in Balesti este o familie de romi cu numele Asanache, care lucreaza in strainatate, iar fata se numeste, intr-adevar, Ionelia. Cert este insa ca ea nu are nici un act de identitate, nici macar un certificat de nastere, din care sa reiasa datele reale ale celei care a adus pe lume, ieri, un copil.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii