Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mamă criminală. Bebeluş născut şi chinuit în toaleta din curte

Chinurile facerii au apucat-o pe o brăileancă de 29 de ani, ieri, chiar în toaleta turcească din curtea casei în care locuieşte. Trupul bebeluşului, plin de vânătăi şi cu leziuni în zona feţei, a ajuns direct în groapa plină cu fecale umane. Se pare că aceasta a vrut să ascundă sarcina, însă dâra de sânge din mica încăpere a dat-o de gol.
De aceste imagini şocante au avut parte atât persoana care a descoperit grozăvia şi a apelat imediat numărul de urgenţă 112, dar şi asistenta de pe ambulanţă venită la o "naştere la domiciliu". "În cursul dimineţii (de ieri - n.r.), a fost chemată ambulanţa pentru o naştere la domiciliu. Asistenta care a ajuns acolo a descoperit lăuza în stare bună şi copilul din păcate, în toaletă, mort. A fost anunţat un echipaj de poliţie care a venit la faţa locului şi a efectuat cercetări preliminare. Între timp, mama şi nou-născutul au fost duşi la maternitate pentru îngrijiri şi investigaţii", ne-a declarat dr. Viorica Uscatu, manager SAJ Brăila. Bebeluşul, însă, era mort.
Medicii legişti care au efectuat necropsia au scos la iveală gestul inuman al celei care trebuia să devină mamă. Copilul a fost chinuit în timpul naşterii, fapt care a cauzat şi decesul acestuia. Brăileanca a tras de făt, apucându-l de gură şi nas şi sufocându-l. "Este vorba despre o moarte în timpul naşterii neasistate. Copilul avea leziuni la nivelul buzei superioare şi nasului, vânătăi şi plăgi contuze produse, probabil, în momentul în care mama a tras de copil. Tot asta ar putea fi şi cauza asfixiei. Apucându-l de gură şi nas să poată ieşi, s-a oprit cordul, iar plămânii au avut aspect de plămâni nerespiraţi. Gura aia de aer, pe care o iau nou-născuţii imediat cum ies din canalul pelvigenital, n-a mai putut s-o ia şi s-a asfixiat", ne-a spus dr. Gina Ilie, şeful Serviciului de Medicină Legală.
Dacă lăuza ar fi fost asistată la naştere, existau şanse mari ca bebeluşul să fi supravieţuit. Naşterea a fost la termen, iar copilul avea 40 de cm şi cântărea 3 kg. Brăileanca se află internată la maternitate, starea sa de sănătate fiind bună.
Rămâne în sarcina poliţiştilor să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate, în dimineaţa zilei de marţi, în toaleta turcească din strada Ştefan cel Mare.

 
Categorie articol: 

Comentarii