Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Majoratul Liceului de Arta "Hariclea Darclee"

Vineri dupa-amiaza, au avut loc la Muzeul Brailei doua concerte care au marcat implinirea a 18 ani de la infiintarea unitatii scolare. Directorul Nicolae Enea a precizat ca este un moment important, marcat in fiecare an cu spectacole sustinute de cei mai talentati elevi. "Fara a fi specialist, imi permit sa spun ca acesti copii au un nivel foarte bun, apreciat si de specialistii invitati de la Iasi. Singura noastra problema este ca nu avem o sala de festivitati si sintem nevoiti sa apelam la bunavointa Muzeului Brailei. Noi am propus Primariei sa reabilitam corpul B al liceului si sa-l si extindem pentru a realiza o sala de festivitati. Sper sa gasim bunavointa pentru acest proiect", a spus directorul Nicolae Enea.
In spectacolul elevilor, "Variatiuni de toamna", au evoluat elevii: Larisa Smaznov, Stefanita Albu, Monica Dorofte, Cristina Rosioru, Madalina Danila, Catalin Dumitrache si Cristina Grigore. Au prezentat scurte momente coregrafice elevele Oana Gotea si Catalina Serban, micuta Laura Soga a interpretat un cintec popular, iar Iulian Panzaru a cintat una din melodiile formatiei Queen. Elevii de la Liceul de Arta s-au bucurat si de evolutia a doi fosti elevi, acum studenti, Robert Caloian, chitara, si Alexandru Murgu, vioara. Spectacolul s-a incheiat cu un microrecital al formatiei "Cameleon", condusa de prof. Laurentiu Constantin.
Dupa o scurta pauza, a avut loc recitalul profesionistilor, Trio Arsis de la Filarmonica Moldova Iasi, care au prezentat un program in premiera, "Dansul in muzica, din baroc pina in zilele noastre". Trio Arsis este format din: Mihai Ailenei - clarinet, Constantin Ailenei - clarinet si George Hariton - fagot.
Tot in cadrul zilelor liceului au avut loc un vernisaj al creatiilor elevilor si un spectacol oferit parintilor si profesorilor.

Expozitie de grup a elevilor Liceului "Darclee"

Biblioteca Judetena "Panait Istrati" a gazduit, joi, incepind cu ora
17.30, vernisajul unei expozitii de grup cu lucrarile de arta plastica ale elevilor de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee". Au expus Andreea Lungu, Diana Paraschiv, Liana Chirita, Sabina Olteanu, Mihaela Tranca, Maria Botosineanu, Andreea Hutanu, Paul Petrov,
Constantin Soca, Adriana Elena Patrascu, Violeta Radu, Raluca
Tataru, Claudia Margineanu, Iulia Gita, Andreea Dache si Theresa
Moisoiu, elevi ai profesorilor Marilena Ioanid, Victor Chiriloae si Trandafira Cojocaru. Tehnicile de lucru au fost diferite, micii artisti folosind creionul, acuarela, carbunele, pastelul, tusul si colajul. In ceea ce priveste cromatica, unii au ales sa mearga pe gama cromatica, altii pe contraste cromatice sau calitati cromatice, in functie de domeniul pe care l-au ales sa-l interpreteze. "Lucrarile reprezinta diferite nivele de creatie, in functie de virstele si preocuparile fiecarui elev", a punctat artistul plastic, prof. Marilena Ioanid.
La eveniment au fost prezenti artistul plastic Hogo Maracineanu si directorul Liceului de Arta "Hariclea Darclee", prof. Neculai Enea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii