Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Majorarea salariilor bugetarilor, sub semnul incertitudinii

"Nu s-a discutat nimic de majorarea salariilor în luna octombrie, nu a fost o asemenea discuţie în cadrul coaliţiei. Obiectivul nostru este ca, începând cu 1 ianuarie, să începem recuperarea salarială, dar aceasta depinde de creşterea economică, de încadrarea în plafonul de bani alocaţi pentru 2012 şi aceste lucruri se vor discuta la legea bugetului din 2012", a spus Boc, referindu-se la informaţiile din mass-media despre mărirea salariilor de la 1 octombrie 2011.
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat luni că în acest moment discuţia despre majorarea salariilor este prematură.
"E prematur să discutăm despre majorarea salariilor", a spus Ialomiţianu.
El a mai precizat că prioritară este rectificarea bugetară, iar obiectivul ei "se referă la bani pentru investiţii, cu ocazia rectificării vom da bani pentru investiţii".

02bug2Kelemen a afirmat că nu ştie nimic de declaraţiile lui Pambuccian

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri că în cadrul coaliţiei nu s-a luat vreo decizie în sensul majorării salariilor începând cu luna octombrie 2011, ci s-a discutat doar despre recuperarea tăierilor făcute anul trecut, dar din 2012.
Întrebat dacă în coaliţie s-a luat decizia majorării salariilor bugetarilor începând cu 2011, Kelemen a răspuns că nu. El a explicat că discuţiile din coaliţie au fost purtate "în sensul că anul viitor, în funcţie de ce posibilităţi sunt, aşa cum am promis, să repunem din salariile tăiate". "E aşa cum am promis, deci nu e nicio noutate, şi în sensul ăsta am discutat. Ca anul viitor, în funcţie de buget (să se majoreze salariile actuale - n.r.), dar premisele sunt pozitive, în sensul chiar de a recupera din salariile pierdute, dar de anul viitor", a explicat liderul UDMR.
"Nu cunosc declaraţiile lui Pambuccian, dar astfel de discuţii astăzi în coaliţie nu au existat, privind octombrie 2011", a mai menţionat Kelemen, referindu-se la informaţiile date de liderul minorităţilor altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian, care a anunţat ieri că s-ar fi stabilit în coaliţie majorarea salariilor bugetarilor din octombrie 2011.
Categorie articol: 

Comentarii