Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Majorarea pensiilor nu va afecta pensionarii care beneficiau de ajutor pentru incalzire

Ministrul Economiei si Finantelor, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, a anuntat, ieri, ca pensionarii vor beneficia de ajutoarele de incalzire si dupa majorarea pensiilor, anuntind ca Executivul va majora plafonul de acordare a subventiilor.
"In legatura cu ajutoarele pentru incalzire pentru iarna, doresc sa transmit un mesaj clar tuturor pensionarilor, de simpatie si de incredere si sa le spun ca majorarea pensiilor nu va afecta pe pensionarii care pina acum erau beneficiari ai acestor ajutoare, pentru ca si nivelul maxim, plafonul, se va majora cu acelasi procent cu care se vor majora pensiile", a sustinut Varujan Vosganian.
Ministrul liberal a explicat ca exista pensionari care erau pina acum beneficiari ai subventiilor la incalzire si care odata cu majorarea pensiilor ar fi avut o pensie mai mare decit plafonul, dar ca plafonul se va majora, astfel ca respectivii pensionari vor beneficia in continuare de ajutoare.
Varujan Vosganian a anuntat ca nivelul ajutoarelor pentru incalzire va urma nivelul cresterii pretului la gazele naturale, astfel incit, in termeni reali, "ajutoarele sa ramina cel putin la fel de mari".
"Este vorba de o majorare fata de lunile februarie-martie ale anului trecut cu 12,5%, care a fost majorarea ce am decis-o la 1 iulie", a mai spus Vosganian.
Valoarea punctului de pensie se va majora, de la 1 octombrie, cu aproximativ 20%, de la 581,3 lei la 697,5 lei, cu o luna mai devreme fata de termenul stabilit initial.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii