Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Majorare salariala la "Promex"

Dupa mai bine de jumatate de an de discutii pe marginea capitolului salarizare, administratia si sindicatul din "Promex" au ajuns la un punct comun de vedere in aceasta spinoasa problema. Asa cum partenerii de dialog social au comunicat Prefecturii Judetului Braila, in urma medierii din 19 iulie si a negocierilor intre parti din data de 24 iulie, s-a ajuns la un consens favorabil desfasurarii activitatii "Promex" SA. Protocolul de negociere, semnat de catre directorul general al uzinei brailene, Costel Spiridon si liderul de sindicat, Staicu Radulescu, cuprinde un pachet salarial ce urmeaza sa duca la optimizarea productivitatii muncii si cresterea gradului de satisfactie a angajatilor.
Concret, s-a convenit asupra acordarii unei cresteri salariale de 15% pentru toate structurile de personal, incepind cu data de 1 iulie 2006. Totodata, s-a hotarit implementarea unui nou sistem de salarizare pentru structurile de personal TESA, maistri si muncitori indirect productivi care va cuprinde o componenta fixa, respectiv salariul tarifar de incadrare si o componenta variabila, indice de performanta, pentru motivarea angajatilor in realizarea cu competenta a sarcinilor si atributiilor specifice. Dupa monitorizarea pe o perioada de trei luni a implementarii noului sistem de salarizare se va decide asupra oportunitatii prelungirii masurilor stabilite prin protocol. Incepind cu data de 2 octombrie 2006 se vor relua negocierile, astfel incit pina pe 15 decembrie 2006 comisiile sindicat-administratie sa convina la introducerea sporurilor in salariul tarifar de incadrare.
Reamintim ca la inceputul lunii organizatia sindicala reprezentativa din cadrul SC "Promex" a adresat un memoriu Prefecturii Judetului in vederea dezbaterii in cadrul Comisiei de Dialog Social a problemelor privind tergiversarea negocierilor pe partea de salarizare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii