Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maidanul cu gunoaie şi câini morţi de pe strada Graţiei

* locatarii străzii acuză Primăria că nu se implică pentru a-i da o folosinţă utilă acelei suprafeţe aflate în buricul târgului * primarul Simionescu spune că problema o să se rezolve, dar mai durează un pic

O suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi de pe strada Graţiei, devenită teren viran de mai bine de zece ani, de când se lucra la canalul colector, pare a fi abandonată de municipalitate. Pentru locatarii străzii în cauză problema nu e doar faptul că acel teren s-a umplut de bălării, ci mai ales că, printre acele bălării, se aruncă tot felul de gunoaie, inclusiv cadavre de animale, care miros îngrozitor. "Avem un adevărat focar de infecţie aici, în vecinătatea Pieţei Sărace. Nu putem şti câţi câini morţi or fi fost aruncaţi printre buruienile astea, da' pe noi ne-a exasperat mirosul. Nu mai putem să deschidem fereastrele să aerisim în casă! De ani de zile ne plângem la Primărie, să vină să facă ceva cu terenul ăsta, să-l dea la tineri să-şi ridice case sau să amenajeze vreo parcare ceva, numai să nu mai fie atâtea bălării şi gunoaie. Primăria nu face nimic. În loc să construiască ceva, lasă ditamai maidanul invadat de bălării în mijlocul oraşului", ne-a spus Vasile F., unul dintre locatarii străzii Graţiei.
Contactat de reporterul nostru, primarul Aurel Simionescu ne-a declarat că a luat cunoştinţă în timpul audienţelor de săptămâna trecută despre problema gunoaielor adunate pe acel teren. "Au venit în audienţă cetăţeni de pe strada Graţiei, care s-au plâns despre existenţa acelor gunoaie şi cadavre de câini. Am dat dispoziţie să se salubrizeze zona cât mai urgent. În ceea ce priveşte statutul acelui teren, nu putem face parcări sau altceva de genul acesta. Parcelele respective s-au aprobat pentru retrocedare celor care au fost dislocaţi din zonă în timpul executării noului canal colector. Există, momentan, o problemă legată de faptul că unii vor să primească exact locaţia pe care au avut-o înainte, dar acest lucru nu mai este posibil. Când se vor lămuri aceste aspecte, familiile în cauză îşi vor lua în primire locaţiile, iar după ce se vor construi case terenul nu va mai putea fi folosit ca groapă de gunoi de către cetăţenii din zonă", a spus primarul.
Categorie articol: 

Comentarii