Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A mai rămas o zi până la startul turneului final al Campionatului European de handbal pentru tineret

După turneul de la Baia Mare naţionala de tineret a României s-a deplasat la Timişoara pentru a disputa o dublă partidă de verificare cu echipa Serbiei. În primul meci, tricolorele, printre care s-au regăsit şi jucătoarele de la HC Dunărea Brăila, portarul Elena Voicu şi jucătoarele de câmp Andreea Adespii, Raluca Irimia, Ana Maria Lazăr şi Ana Drăgut au pierdut 21-30, iar cel de-al doilea meci s-a disputat ieri, după închiderea ediţiei.
Astăzi handbalistele din lotul României fac deplasarea de la Timişoara la Gyor, iar mâine vor debuta la Campionatul European de tineret, formaţia pregătită de Alexandrina Soare urmând să joace, de la ora 15.30 cu Danemarca, formaţia care deţine titlul continental.
Sâmbătă, în grupa C tricolorele mici vor evolua de la ora 16.00, la Papa în compania formaţiei similare a Olandei, iar duminică în ultimul meci vor întâlni Suedia tot la Gyor, acest ultim joc al României urmând să înceapă la ora 19.30.
Conform informaţiilor de pe pagina de web a FRH primele două clasate în fiecare dintre cele patru grupe vor forma apoi două grupe principale, echipele din grupa A cu cele din grupa B, şi echipele din grupa C cu cele din grupa D, meciurile urmând a se derula pe 18 şi 19 august, la Gyor. Formaţiile de pe locurile trei şi patru vor juca pentru clasarea pe locurile 9-16.
Semifinalele sunt programate pe data de 21 august, iar finalele în 23 august, ultima zi a competiţiei.
La ultima ediţie a Campionatelor Europene under 19, care a avut loc în 2007, naţionala României a câştigat medalia de bronz, după Danemarca şi Spania.

 
Categorie articol: 

Comentarii