Mergi la conţinutul principal

Mai putine accidente pe DN 2B

La o luna de zile de la demararea programului de reducere a accidentelor de circulatie pe DN 2B, actiune desfasurata de politistii braileni impreuna cu cei din cadrul Inspectoratului de Politie Buzau, rezultatele pozitive au inceput deja sa se vada. Astfel, in perioada 1 - 31 octombrie, efective marite formate din lucratori ai Serviciului Politiei Rutiere, Politiei oraselor Ianca si Insuratei si Posturilor de Politie Traianu, Mircea Voda, Surdila Greci au actionat pe acest sector de drum, in special in zilele de marti, vineri si simbata, zile in care au avut loc cele mai multe accidente grave. Prezenta sporita a politistilor in trafic a condus la reducerea numarului persoanelor decedate in urma evenimentelor rutiere si la aplicarea unui numar mare de sanctiuni contraventionale. Comparativ cu octombrie 2007, acum se constata o crestere a numarului de sanctiuni aplicate, cu 212, si a numarului de permise de conducere retinute, cu 8 in plus. In perioada mentionata s-au aplicat in total 967 de sanctiuni, din care 756 pentru viteza, fiind retinute 43 de permise de conducere. De asemenea, s-a constatat o scadere a numarului de accidente de circulatie soldate cu vatamari de persoane, o scadere a numarului de persoane decedate, insa a crescut numarul ranitilor. In luna octombrie, pe DN 2B, s-au produs 7 accidente rutiere, 3 dintre acestea soldate cu 2 raniti grav si un ranit usor, inregistrindu-se in zilele de marti, vineri si simbata. Dupa data de 15 octombrie, pe aceasta artera de circulatie nu au mai avut loc accidente rutiere soldate cu victime omenesti.
Seful Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Braila, comisar Marian Caragata, a declarat ca astfel de actiuni preventive vor continua si spera ca, pina la sfirsitul anului, Braila sa nu mai fie pe locul I la persoane decedate in accidente rutiere. Daca actiunea desfasurata in colaborare cu Inspectoratul de Politie Buzau va avea rezultate bune, in perioada urmatoare, se intentioneaza o colaborare si cu IPJ Ialomita. Seful SPR a mai precizat ca un element de descurajare a soferilor vitezomani il reprezinta sistemul de supraveghere video instalat pe raza localitatii Viziru, care, in prezent, este in proba, dar va fi dat in functiune in scurt timp. Problema este ca la acest dispecerat este nevoie de oameni care sa proceseze datele si sa trimita plicurile cu "recompense" catre soferii care depasesc viteza legala. "Am facut demersuri la Inspectoratul General de Politie, dar ni s-a spus ca nu sint posibilitati de suplimentare a efectivelor din sursa externa, astfel ca, la acest dispecerat, vom cauta mai intii oameni din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, iar locurile libere vor fi completate cu lucratori din alte structuri ale Politiei", a precizat cms. Caragata.
Acesta a mai spus ca volumul de munca va fi foarte mare, de exemplu, la Vilcea, unde exista un astfel de sistem video, se proceseaza pe luna cam 30.000 de amenzi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro