Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai pragmatici stelistii au reusit sa obtina primul lor trofeu

La zece luni de la infiintare, FC Steaua, echipa investitorului turc Huseyin Tekinalp, a reusit prima performanta, cistigarea etapei judetene a Cupei Romaniei.
In finala disputata pe stadionul Municipal, stelistii pregatiti de Dumitru Bulancea si Florin Latu, s-au impus meritat, cu 1-0, in fata echipei Viitorul Ianca, antrenata de Viorel Ciucasu, la capatul unui meci care, in opinia celor prezenti, l-a depasit din toate punctele de vedere pe cel derulat dimineata intre CF Braila si FC Botosani.
Ambele echipe au aliniat garnituri foarte tinere insa ceea ce au aratat in teren a depasit statutul lor actual de echipe de judet.
Viitorul a ratat doua sanse de a deschide scorul, prin Jianu si Negoita, dar si portarul Jalba a avut o interventie salutara la sutul lui Bardas.
La capatul primului sfert de ora, Stefan Buhai a speculat o nesincronizare a fundasilor centrali adversi si a reusit sa-l invinga pe portarul Viitorului.
Partida a continuat sa se desfasoare cu "garda jos", S. Ion si Jianu avind pe rind posibilitatea de a marca. O evolutie excelenta in finalul primului act a avut-o portarul echipei Steaua, Marius Serbu, care a aparat doua mingi pe care deja scria "gol".
Stelistii au iesit mult mai motivati de la cabine si au reusit doua contraatacuri, prin Martinescu si Buhai, ambele insa rezolvate de fostul portar petrolist, Jalba.
Buhai (min. 49), Gagu (min. 60) si Coman (min.71) au expediat suturi foarte puternice pe spatiul portii adverse, punindu-l de fiecare data in dificultate pe experimentatul goal-keeper din Ianca.
In minutul 77, Iorga si-a incercat si el sansa, de la distanta, dar din nou Jalba a fost la post. Partida s-a incheiat in nota de dominare a echipei Viitorul insa fazele cu adevarat periculoase au lipsit si astfel ca echipa patronata de Huseyin Tekinalp a reusit sa intre in posesia mult rivnitului trofeu.

FC Steaua: Serbu - Antohi, Subtirica, Bardas, Coman - Martinescu, Gagu, Olmazu, Bratu - S. Ion (min. 65: Iorga; min. 90: Lupascu), Buhai (min. 88: Mihaila)
Viitorul: Jalba - Ivan, Fasole, Melter, Trufasu - Enache (min. 46: Iliescu), Bratosin, Irimia, Moisescu (min. 63: Cotiga) - Jianu, Negoita (min. 80: Constantin)
Arbitri: Daniel Deca - Ionut Vlad si Marius Marchidanu (toti din Braila)

Banel Nicolita i-a premiat pe stelisti

Bucuria tinerilor jucatori ai Stelei a fost si mai mare cind au aflat ca vor primi doua stimulente din partea celui mai valoros fotbalist brailean, Banel Nicolita.
"Jardel" i-a stimulat pe jucatorii stelisti pentru victoria obtinuta cu 400 de Euro, iar miercuri, cind se va intoarce din Insula Creta, unde isi petrece o minivacanta, ii va invita la o mica petrecere, cu pizza si suc.
"Stiu ce inseamna sa cistigi un trofeu si de aceea am incercat sa-i stimulez pe acesti copii care sint convins ca isi doresc sa practice fotbalul de performanta. Urmaresc evolutia acestei echipe si sper ca macar o parte dintre componentii ei sa calce pe urmele mele", a declarat Banel Nicolita inainte de a pleca in Grecia.
Categorie articol: 

Comentarii