Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multi manifestanti au aruncat cu pantofi in fata consulatului SUA din Montreal

Un grup de manifestanti a aruncat cu pantofi intr-o fotografie a presedintelui american George W. Bush, simbata, in fata consulatului Statelor Unite din Montreal, pentru a cere eliberarea jurnalistului irakian Muntazer al-Zaidi, relateaza AFP.
Potrivit postului Radio-Canada, aproximativ 40 de persoane au infruntat gerul care s-a instalat de citeva zile in Montreal pentru a arunca cu pantofi, cizme si papuci intr-o poza cu Bush. Un protest similar a avut de asemenea loc in metropola canadiana Toronto.
Primul si singurul deputat ales al unui partid mic de stinga din Parlamentul Quebecului, Amir Khadir, din partea formatiunii Quebecul Solidar, a practicat "noul sport" de aruncat cu pantofii.
"Reprezint sentimentele miilor de membri ai adunarilor de peste tot in lume. Bush a negat democratia si a mintit milioane de persoane. Nu merita nici un respect", a declarat el.
Jurnalistul irakian Muntazer al-Zaidi, in virsta de 29 de ani, care lucra pentru postul de televiziune al-Bagdadia, a aruncat, saptamina trecuta, in timpul unei conferinte de presa, cu pantofi spre presedintele american, George W. Bush, care efectua o vizita neanuntata in Irak.
Judecatorul irakian insarcinat cu anchetarea acestui caz a respins joi solicitarea de eliberare pe cautiune inaintata de avocatul lui Muntazer al-Zaidi. Jurnalistul este pasibil de o pedeapsa de la 5 la 15 ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat de agresiune impotriva unui presedinte strain.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii