Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multe secţii de votare arondate spitalelor brăilene

• decizia aparţine Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 9 şi vine ca măsură de siguranţă în condiţiile în care vor exista mai mult de 200 de solicitanţi ai urnei mobile la alegerile Parlamentare • sunt vizate paviloanele A, B şi C ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila

 

Membrii Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BECJ) nr. 9 Brăila au luat, recent, decizia de a mări numărul secţiilor de votare arondate Spitalului Judeţean, în cazul în care vor exista mai mult de 200 de solicitanţi ai urnei mobile. Hotărârea vine după o consultare prealabilă a Prefecturii, în privinţa numărului de persoane cu drept de vot, estimate că vor fi spitalizate sau internate în cămine sociale la data alegerilor Parlamentare.

În urma datelor primite din partea Prefecturii, judecătorii au considerat oportună stabilirea secţiilor de votare arondate celor 3 pavilioane în care funcţionează Spitalul Judeţean Brăila. Astfel, pacienţii internaţi în pavilioanele A şi C (situate pe Şoseaua Buzăului nr. 2) ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila vor vota la secţiile nr. 15, 16 şi 17 (Şcoala Gimnazială nr. 2 “Fănuş Neagu”, situată pe Şoseaua Buzăului nr. 10). Trebuie punctat că au fost luate în calcul 335 de persoane. De asemenea cei din pavilionul B (Spitalul nr. 3 Brăila) vor vota la: secţiile nr. 96, 97 şi 98 (Grădiniţa nr. 37 “Dumbrava Minunată”, situată pe Aleea Trandafirilor nr. 3). Aici numărul persoanelor estimate este de 338.

Aceeaşi decizie a BECJ stabileşte şi că cererile de solicitare a urnelor speciale vor fi repartizate în mod egal pe fiecare dintre secţiile amintite, fără a depăşi însă un număr de 200 de astfel de solicitări pe fiecare dintre secţii.

Potrivit legii, cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele cu drept de vot internate într-o unitate sanitară publică sau privată, cămin de persoane vârstnice ori alte asemenea aşezăminte sociale pot fi depuse, cel mai târziu în preziua votării, până la orele 20:00 la secţiile de votare arondate unităţii în care sunt internate.

 

Cei interesaţi, pot accesa integral decizia nr. 28 a BECJ Brăila pe site-ul Prefecturii Brăila la secţiunea “Alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor” sau vizitând următorul link: http://www.prefecturabraila.ro/upload/75p27a4829Ib94a38a337141b907Lb5694a85b81b92N.pdf

Tot pe acest site poate fi consultată şi arondarea secţiilor de votare din municipiu şi întreg judeţul Brăila la alegerile din 11 decembrie.
Categorie articol: 

Comentarii