Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multe sanse pentru tinerii care vor sa devina jandarmi

Tinerii braileni care vor sa imbratiseze cariera de jandarm vor mai avea la dispozitie inca o scoala postliceala, in afara de Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani. Incepind cu anul scolar 2008 - 2009, va fi functionala Scoala de Subofiteri Jandarmi Falticeni, prin Centrul de Perfectionare a Pregatirii Jandarmi Falticeni, care va putea pregati 150 de elevi pe serie. Guvernul a aprobat, recent, suplimentarea cifrei de scolarizare pentru anul I al invatamintului postliceal militar (MIRA si Map) pentru anul scolar 2008-2009, aceasta actualizare impunindu-se ca urmare a infiintarii scolii de la Falticeni.
Astfel, numarul elevilor care se vor putea inscrie in anul I al invatamintului postliceal militar (MIRA si Map) a fost majorat la 1.700, fata de 1.550 cit era prevazut initial.
Deocamdata, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Braila s-a incheiat campania de recrutare pentru tinerii braileni interesati de cariera de jandarm. Acestia au putut opta pentru Academia de Politie "Al. I. Cuza" Bucuresti - specializarea jandarmi, unde au fost disponibile 55 de locuri, din care 3 pentru cetatenii de etnie roma si Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani, unde au fost scoase la concurs 170 de locuri, dintre acestea 5 fiind pentru romi. Astfel, pentru Academia de Politie au fost selectati 30 de tineri braileni care sint deja in focurile examenelor. In premiera, anul acesta a fost recrutat si un tinar de etnie roma, care apoi nu s-a mai prezentat, desi avea sanse sa fie admis in conditiile in care candida pe locuri separate de ceilalti.
Pentru Scoala de Subofiteri Jandarmi au fost selectati 50 de braileni, acestia urmind sa sustina examenul in perioada 23 - 31 august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii