Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai mergeţi şi cu bicicleta!

Câteva sute de elevi brăileni au participat, ieri, la o paradă a bicicletelor, organizată de Primăria Brăila cu ocazia "Zilei fără maşini", sărbătorită, în mod tradiţional, pe 22 septembrie. Plutonul bicicliştilor a plecat în jurul orei 10.00 de la Clubul Progresul şi a făcut următorul traseu: Calea Galaţi - Piaţa Traian - Str. Împăratul Traian - Faleza Dunării. Fiecare participant a primit din partea Primăriei un tricou inscripţionat cu un logo al manifestării şi cu sloganul "Libertate prin mişcare".
Dacă în alţi ani circulaţia era oprită, în mod simbolic, pentru câteva ore, pe o arteră principală din municipiu, de data aceasta autorităţile locale au optat pentru un marş al bicicliştilor, deoarece traficul auto este deja afectat de şantierele deschise pentru reabilitarea câtorva străzi importante.
În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie, ţările Uniunii Europene sărbătoresc "Săptămâna Mobilităţii", în care sunt promovate mijloace alternative de deplasare în mediul urban, mai economice sau nepoluante. Este vorba despre mersul pe jos sau cu biciclete, precum şi renunţarea la folosirea propriului autoturism şi utilizarea mijloacelor de transport în comun. În ultima zi a acestui interval, pe 22 septembrie, în majoritatea oraşelor din Europa se realizează restricţionarea traficului auto.
Categorie articol: 

Comentarii