Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai e mult de lucru la strandul pentru copii

Chiar daca, deocamdata, strandul pentru copii din municipiu a ramas la stadiul de obiectiv inchis, in curs de realizare,
Consiliul Local Municipal se preocupa pentru a-i asigura o "zona de protectie". Mai exact, CLM a aprobat, recent, trecerea in administrarea Directiei de Administrare si Gospodarire Locala a terenului in suprafata de 427 metri patrati, teren ce apartine domeniului public, cu destinatia de "zona de protectie a strandului de copii". Terenul propus pentru extindere s-a delimitat prin crearea continuitatii trotuarului existent, si incintei strandului actual, fara a se afecta circulatia pietonala, si totodata, s-a eliberat de terasa care functiona acolo.
Deocamdata, insa, zona de protectie nu protejeaza mare lucru, dat fiind ca, la inceputul lunii iunie, strandul este inchis publicului, fiind inca in lucru; chiar, am putea spune, la inceputul lucrului. Asta, pentru ca obiectivul, in suprafata de 3.582 metri patrati, a fost inchiriat unei firme, care sa se ocupe de reamenajarea lui, la standarde europene si exploatarea acestuia. Primaria a recurs la aceasta solutie, dupa ce a constatat ca singura nu face mare lucru: "Din actul de constatare incheiat pentru strandul pentru copii, rezulta ca acesta nu functiona in conditii optime. De la data preluarii si pina la data de 31.12.2005, la aceasta activitate se prevedeau a se inregistra venituri in suma de 1773 lei RON si cheltuieli in suma de 26.382 lei RON, rezultind un deficit de 24.609 lei RON. Avind in vedere faptul ca amenajarea acestuia necesita cheltuieli de investitii mari, DAGL Braila neavind surse de acoperire a acestora, precum si faptul ca nu au existat solicitari din partea unor persoane juridice privind realizarea unor investitii referitor la strandul pentru copii, s-a dispus inchirierea sa in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Astfel, in data de 06.04.2006, in urma desfasurarii licitatiei a fost declarata cistigatoare oferta prezentata de SC KINGDOM Trade SRL, oferta prin care societatea susmentionata se obliga sa efectueze urmatoarele lucrari: vopsirea gardului existent si dublarea lui cu gard viu; etansarea, vopsirea bazinului de inot si dotarea lui cu instalatie de reciclare, filtrare, tratare a apei si scari inox; amenajare teren volei, dotare cu aparate de joaca pentru copii si 2 tobogane cu apa, iluminare nocturna; amenajarea unui bar, ring de dans, terasa, sistem audio, lumini, sezlonguri, mese, umbrele, nisip, in zona de joaca pentru copii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii