Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Magia toamnei într-o rochie, noua creaţie a “prinţesei foarfecelor”

• tânăra brăileancă Raluca Constantin ne surprinde cu o nouă rochie spectaculoasă, confecţionată din frunze uscate de tei şi stejar • aceasta a lucrat la ţinută câteva zile şi a folosit peste 1.000 de frunze

 

După rochia din petale de trandafir şi cea din cetină de brad, tânăra Raluca Constantin, supranumită şi “prinţesa foarfecelor” din Brăila, vine cu o nouă creaţie spectaculoasă confecţionată din elemente care se găsesc în natură. Iar persoanele îndrăgostite de covorul mirific care se aşterne toamna după ce frunzele se usucă şi cad, cu siguranţă vor îndrăgi şi această ţinută. Vorbim despre o frumoasă rochie din frunze naturale de tei şi stejar, nuanţele de maro, galben şi auriu fiind combinate perfect. Raluca ne-a spus că a muncit la noua creaţie câteva zile şi a folosit peste 1.000 de frunze.

“Prima dată a fost o rochie din trandafiri, pentru că am primit un buchet imens şi chiar mi-a părut rău să îl arunc. A durat o lună până să îmi vină ideea şi i-am tot ţinut în frigider şi am căutat tot felul de metode ca să îi păstrez. Apoi a fost cea din brad. Eu am vrut să fac de ceva timp rochia aceasta din frunze, doar că am fost ocupată şi când m-am mai eliberat nu mai erau. Că am vrut neaparat să fie naturale. Anul acesta am fost atentă şi am mers din timp să culeg frunze. Mă duceam şi culegeam din copaci dacă îmi plăcea mie o frunză anume. Le-am pus pe toate la presat. Am găsit şi frunze de stejar din întâmplare pe o stradă din Brăila şi mi-a fost foarte uşor pentru că nu le-am făcut nimic, erau uscate gata şi acestea nu se fărâmă. Recunosc că se uita lumea ciudat la mine că adun frunze, dar îmi place mult ceea ce fac şi sunt foarte fericită că rochia aceasta a prins viaţă”, ne-a declarat Raluca Constantin.

Întrebată care este valoarea rochiei, aceasta ne-a spus că ar fi undeva la 5.000 lei, însă nici gând să o vândă. Nu se poate despărţi de ea, mai ales că durat 24 de ore să lipească toate acele frunze, aşa că o va expune în atelierul ei de pe bulevardul Independenţei. Iar în luna decembrie, rochia va fi prezentată în cadrul unui eveniment caritabil la care tânăra a dorit să se alăture.

Raluca este pasionată de design vestimentar încă de mică, inspirată fiind de tatăl ei care lucra la Casa de Modă. În timp, ea a reuşit să se perfecţioneze în acest domeniu, iar în urmă cu câţiva ani şi-a deschis propriul atelier în Brăila.

Tânăra ne-a mai spus că va continua să ne surprindă cu ceva inedit, următoarea ei creaţie fiind o rochie din flori de primăvară.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii