Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Magazine si banci, atacate cu proiectile incendiare la Atena

Grupuri de tineri au inceput, duminica dupa-amiaza, sa atace cu proiectile incendiare vitrinele magazinelor si bancilor la Atena, unde citeva mii de persoane au protestat dupa uciderea unui adolescent intr-o confruntare cu politia, relateaza AFP.
Sucursala unui concesionar de automobile francez a fost incendiata, in urma unui atac cu cockteiluri Molotov, iar sediile mai multor banci au fost avariate de manifestanti.
Politia a recurs la gaze lacrimogene pentru a incerca sa disperseze grupurile de tineri care au lansat atacuri cu pietre si bucati de lemn.
Aproape 5.000 de persoane s-au adunat, duminica dupa-amiaza, in fata Muzeului National, in apropiere de cartierul Exarhia, unde a avut loc incidentul de simbata seara. Organizate la apelul mai multor grupuri de stinga si asociatii pentru protectia drepturilor omului, manifestatiile au degenerat in violente, iar Politia a incercat sa-i impiedice pe demonstranti sa-si continue drumul catre sediul Politiei.
In acelasi timp, la Salonic, cel putin zece banci si magazine au fost atacate cu cockteliluri Molotov, lansate de demonstrantii adunati pentru a protesta dupa incidentul de simbata seara.
Atacurile de la Salonic au vizat fatadele agentiilor Bancii Nationale a Greciei si bancii Emporiki, dar si citeva magazine de imbracaminte si supermarketuri, iar surse din cadrul politiei au declarat ca si geamurile de pe fatada sediului Primariei din Salonic au fost sparte.
Circa 2.000 de demonstranti s-au adunat pe bulevardul Egnatia, in apropiere de piata centrala din Salonic, si s-au indreptat catre sediul Ministerului pentru Macedonia -Tracia, unde au dat foc pubelelor.
Demonstratia a fost convocata de grupari de stinga si asociatii pentru apararea drepturilor omului si se inscrie intr-o serie de manifestatii organizate in marile orase din Grecia, la o zi dupa ce Andreas Grigoropoluos, in virsta de numai 15 ani, a fost impuscat mortal de un politist, intr-un incident produs in cartierul Exarhia din Atena.
Incidentul care a declansat protestele a avut loc simbata seara, in jurul orei 21.00, in cartierul Exarhia, aflat in apropierea marilor universitati din Atena. Victima facea parte dintr-un grup de circa 30 de tineri, care au atacat cu pietre o masina in care se aflau doi politisti. Unul dintre acestia a coborit din vehicul si a deschis focul in directia adolescentului, care a suferit trei rani grave. Ranit mortal in zona pieptului, el a fost transportat la un spital din apropiere, unde medicii au confirmat decesul sau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii