Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mafia transportatorilor merge inainte

Consilierii liberali continua lupta pentru anularea Hotararii de Consiliu Local Municipal aprobate in decembrie 2008, ce da dreptul firmei de transport persoane "Aventin Trade", care isi desfasoara activitatea vis-a-vis de gara CFR, sa isi amenajeze cinci peroane de parcare-stationare acolo. Consilierii liberali sustin ca au fost contactati de mai multi locatari din zona, care au reclamat faptul ca firma respectiva foloseste de mult timp zona de langa blocuri ca pe autogara proprie si ca masinile parcate incurca circulatia. In plus, proprietarii apartamentelor sunt deranjati de galagia pe care o fac pasagerii care asteapta sa plece si de gunoiul pe care il lasa acestia in urma. Initial, grupul consilierilor municipali PNL a sesizat Prefectura in aceasta cauza, cerandu-i sa intervina si sa blocheze aplicarea hotararii, insa liberalii nu au avut prea mare succes, asa ca au mai facut un pas: au atacat hotararea in instanta. "Am primit mai multe sesizari de la locatarii din zona, am mers acolo si am stat de vorba cu vreo 50 de persoane, am facut si un chestionar pe aceasta tema si absolut toti sunt nemultumiti de hotararea in cauza. Acea autogara se afla pur si simplu sub geamurile oamenilor. Vazand ca locatarii sunt deranjati de ceea ce se intampla in zona, am considerat ca este indicat sa facem o sesizare catre Prefectura, intr-o prima faza, pentru a vedea daca poate lua vreo masura impotriva acestei hotarari. Probabil din cauza acestor probleme cu schimbarile preconizate la conducerea Prefecturii nu s-a intamplat mare lucru, astfel incat, joi, 22 ianuarie, am depus o actiune in instanta la Tribunalul Braila, prin care cerem anularea acestei hotarari. Sa fie clar, noi nu avem nimic impotriva acelei firme, oamenii desfasoara o activitate comerciala, e treaba lor, dar noi credem ca pot identifica o alta locatie pentru autogara, astfel incat sa nu deranjeze cetatenii. Vreau sa va spun ca de acum inainte, cam asta va fi comportamentul grupurilor de consilieri ai PNL si de fiecare data cand oamenii se considera lezati de hotararile CLM, pot apela la noi, pentru a-i ajuta", a declarat, intr-o conferinta de presa, consilierul PNL Catalin Boboc.
La randul sau, consilierul municipal Alexandru Danaila a somat public reprezentantii firmei in cauza sa nu demareze activitatile pentru amenajarea peroanelor, dat fiind ca, pe perioada procesului, hotararea de Consiliu Local care le permite sa faca acest lucru este suspendata: "Am inteles ca aceia care ar fi trebuit sa ne ia in serios nu ne iau, pentru ca dupa semnalele pe care le avem, cei vizati de plangerile noastre sunt hotarati sa mearga mai departe si sa puna in aplicare hotararea de CLM. Eu ii avertizez pe aceasta cale ca pe data de 3 martie avem primul termen in proces, iar pana la solutionarea definitiva si irevocabila a procesului, Hotararea in cauza este suspendata. Degeaba se grabesc sa sparga bordura sau sa ingradeasca pamantul primit la sedinta de Consiliu, pentru ca deocamdata, nu au dreptul sa faca asta".
Consilierii liberali au precizat ca este o premiera la Braila, in ultimii 15 ani, ca o hotarare de Consiliu Local sa fie atacata in instanta.

Firmele concurente spun ca demersul liberalilor era necesar

Asupra autogarii "Aventin" planeaza, de ani de zile, acuzatia de functionare in ilegalitate. De altfel, ziarul nostru a consemnat, in urma cu circa un an, reclamatiile unor firme concurente, potrivit carora imbarcarea calatorilor in zona situata vizavi de gara CFR se face prin incalcarea flagranta a legii. "Prin nenumarate adrese, am rugat Autoritatea Rutiera Romana, Agentia Braila, sa se implice in a stopa activitatea ilegala zilnica defasurata de SC "Aventin Trade" SRL, in locatia organizata de aceasta, vizavi de Gara CFR Braila, locatie care nu are absolut nici o autorizatie si de unde se iau calatori in toate directiile, prejudiciind societatea noastra, care are licenta de autogara. ARR Braila nu a facut, insa, decit sa gaseasca tot felul de explicatii, fara sa intervina ferm in stoparea acestor ilegalitati, facind astfel posibil ca "Aventin" sa-si desfasoare nestingherit activitatea ilegala, ba chiar i s-a oferit protectie", ne declara, la vremea respectiva, Alexe Papenov, administratorul autogarii "Pax". In prezent, Papenov spune ca nimic nu s-a schimbat in atitudinea autoritatilor ci, dimpotriva, "Aventin" a primit aprobarea de a-si amenaja peroane in aceeasi locatie, desi nu are toate avizele necesare. In acest context, administratorul "Pax" considera binevenita initiativa consilierilor liberali. "In permanenta s-au facut ilegalitati, in ceea ce priveste acea locatie. Mai nou, celor de la "Aventin" li s-a dat dreptul de a amenaja peroane, pe un spatiu verde, fara a se scoate la licitatie publica terenul respectiv. De ce trebuie o autogara tocmai in acea zona, distrugandu-se spatiul verde si trotuarele existente si incurcandu-se circulatia intr-o intersectie importanta? Pentru ca acolo, fiind gara in imediata apropiere, exista vad pentru calatori si se pot "fura" clientii autogarilor autorizate. Din moment ce eu, de exemplu, a trebuit sa fac credite la banci pentru a cumpara un teren si a face amenajarile necesare unei autogari, de ce lor sa li se dea acel spatiu prin incredintare directa, fara licitatie publica, mai ales in situatia in care nu exista aviz de mediu pentru a se face o autogara acolo?", se intreaba Alexe Papenov.
De cealalta parte, administatorul "Aventin", Nicolae Zaharia, sustine autogara sa functioneaza legal si ca demersul consilierilor liberali are in spate incercarea concurentei de a-i destabiliza afacerea. "Prin aceasta chestiune se favorizeaza o alta societate de transport, careia nu vreau sa-i dau numele, pentru ca nu are rost. Din cate am inteles, pentru a obtine acele semnaturi impotriva noastra, au venit doua persoane de la PNL si i-au mintit pe locatarii blocurilor de langa autogara ca noi intentionam sa amenajam peroane chiar sub ferestrele dumnealor. In realitate, spatiul destinat peroanelor se afla la mai mult de o suta de metri de blocurile respective si in niciun caz nu vom distruge spatiul verde. Din contra, vom face amenajarile in asa fel incat sa existe si spatiu verde, si cele cinci peroane ale noastre. Nu este adevarat ca nu avem avizele necesare, avem toate documentele, inclusiv de la Mediu, Electrica, Distrigaz si ce mai trebuie", ne-a declarat Zaharia, precizand ca in ciuda actiunii liberalilor, va incepe amenajarea peroanelor imediat ce vremea se va incalzi si va permite derularea lucrarilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii