Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Macovei consideră că Proiectul Roşia Montană trebuie supus unei dezbateri publice serioase

"Devine tot mai imperios necesară o dezbatere publică serioasă despre proiectul Roşia Montană", scrie vicepreşedintele PDL Monica Macovei pe blogul său. Ea crede că dezbaterea ar trebui să aibă ca teme principale patru chestiuni: oportunitatea folosirii cianurilor, în condiţiile în care guvernul canadian cheltuie 1,2 miliarde de dolari canadieni anual pentru a preveni un dezastru ecologic la Yellowknife, analiza documentelor afacerii Roşia Montană, inclusiv a celor secrete, o analiză a costurilor şi beneficiilor presupuse de proiect şi impactul asupra patrimoniului naţional.
"Consider că orice procedură în care este angajată Roşia Montană Gold Corporation trebuie să se oprească până la finalizarea acestor dezbateri", adaugă Macovei în postarea de pe blog.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Sulina, că este un susţinător al proiectului Roşia Montană, dar consideră că trebuie renegociate condiţiile de partajare a beneficiilor de pe urma exploatării, iar măsurile de protejare a mediului trebuie să fie la standard european.
Categorie articol: 

Comentarii