Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Macovei cere coaliţiei să apere legea ANI de modificările susţinute de UDMR

"Propunerile deputatului UDMR, Marton Arpad, golesc de conţinut Agenţia Naţională de Integritate. Ce vrea, de fapt, UDMR: opinia publică să nu ştie nimic despre averile şi conflicte de interese ale candidaţilor în perioada alegerilor; declaraţiile de avere să nu mai fi publice, pe site-ul ANI; inspectorii de integritate să nu mai primească informaţii de la alte instituţii ale statului, deci să nu mai poată verifica averile şi nici realitatea celor scrise în declaraţii; contractele încheiate în situaţii de conflict de interese să nu mai poată fi anulate; adică, dacă un primar sau un ministru face un contract pe bani publici cu firma mamei, acel contract să rămână în vigoare", scrie Macovei pe blog. Ea se arată îngrijorată şi de relatările de presă potrivit cărora UDMR ar fi pus PDL o serie de condiţii la schimb cu modificarea sistemului de vot şi adoptarea unor legi privind accesul la ÎCCJ, printre aceste condiţii figurând şi o ANI lipsită de puteri.
"Este timpul ca parlamentarii UDMR să treacă peste propriile interese şi să acţioneze în interesul public. Coaliţia să apere legea ANI şi să nu cedeze niciunui şantaj", cere Macovei, care aminteşte că "UDMR s-a opus în februarie 2005, în Guvern, adoptării declaraţiilor de avere detaliate şi publice, că UDMR s-a opus luni de zile, în 2006, tot în Guvern, adoptării legii ANI şi a contribuit, în Parlament, la respingerea, în 2006, a ordonanţei de înfiinţare a DNA" şi că "pe scurt, ţintele UDMR au fost instituţiile care luptă cu corupţia".
"Populaţia României are nevoie de ANI, adică de mecanisme de luptă cu corupţia care o sărăceşte. România are dreptul să fie în spaţiul Schengen. România vrea să fie tratată cu respect şi, ca atare, trebuie să îşi îndeplinească promisiunile făcute la intrarea în Uniune", conchide Monica Macovei.
Categorie articol: 

Comentarii