Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ma doare-n Cotu' Penal!

Gata, s-a scos, ceea ce inseamna ca si noi ne-am scos. S-au scos calomnia si insulta din Codul Penal, apai avem mina libera la calomniat si insultat, ca nu ne va mai condamna nimeni. Daca pina acum eram condamnati pentru ca nu am insultat pe nimeni, de-acum incolo vom fi achitati pe motiv ca am calomniat din toate pozitiile. Ooo-le! Glumesc, domn' judecator!
Deci imi place de nenea guvernul. I love you, Monica Macovei. Sint fericit, dar nu dau de baut. Am tinut sa precizez chestia asta, ca sa nu va faceti iluzii. Pai, stiti de cind astept ziua asta? Cam de cind am fost condamnat o data pentru insulta si calomnie, pe cind lucram, mai demult, la alt ziar, in alt oras, intr-o rubrica asemanatoare Scormonitorului. Am fost transformat intr-un infractor de drept comun doar pentru niste glumite nevinovate. M-am ofticat cind am auzit sentinta definitiva si irevocabila (in prima faza, la Judecatorie, fusesem achitat) si, de ce sa nu recunosc, am vrut sa dau foc Palatului de Justitie de acolo. Da, dar asta ar fi insemnat o alta condamnare, mult mai serioasa decit prima. Asa ca m-am imbatat de ciuda, am injurat pe toata lumea si mi-am vazut in continuare de treaba. Adica am continuat sa vin la munca. Si, normal, sa scriu. Mi-am propus atunci sa calomniez si sa insult citiva insi. Si s-a intimplat cum bine am anticipat: putini m-au dat in judecata. Deci daca am scris adevarul, am luat-o in barba si m-am trezit cu cazierul innegrit, da? "Atunci, stati ca va arat eu fratilor! Va dau eu motive sa ma transformati in infractor de renume international, cu 118 condamnari la activ", imi spuneam pe vremea aceea. De atunci am mai avut citeva procese la fel de nelegitime, dar de condamnat nu am mai fost condamnat niciodata. Eh, imi face o deosebita placere sa va anunt ca de-acum incolo nu voi mai putea fi condamnat absolut deloc. Deci s-a modificat Codul Penal, fratilor! Calomnia si insulta nu mai sint pedepsite penal, ramine doar sa ne judecam in civil, sa vedem cit de multi bani o sa-mi cereti voi, ca sa nu va dau nici macar un leu gaurit.
Da' vestea cea mai buna este aia ca, de-acum incolo, asa-zisele parti vatamate va trebui sa depuna la Judecatorie o taxa de timbru de 10% din totalul sumei cerute inculpatului, adica ziaristului care a scris. De exemplu, daca nenea Chiru de la CJ vrea 2 miliarde de la mine, mai intii trebuie sa scoata din buzunar suma de 200 de milioane de lei. Banii astia ramin blocati pe tot parcursul procesului, iar la final, cind bineinteles ca eu voi cistiga (asta pentru ca oricum nu-l voi calomnia), nenea Chiru va pierde acest purcoi de lovele. De ce sa nu recunosc, imi doresc sa fiu dat in judecata de comisarul Catalin Chivu, sa mi se ceara in instanta vreo 3 miliarde de lei, iar eu, evident, sa cistig. Va dati seama ca in acest caz as reusi sa aduc la bugetul statului fix 300 de milioane de lei pe care, parerea mea, Chivu ii poate cistiga la loto?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii