Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maşinile vor avea accesul interzis în Parcul Monument

• măsura intră în vigoare începând din data de 15 iunie şi este valabilă doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 15.00 şi 22.00 • primarul Dragomir ne-a spus că a dat această dispoziţie ca urmare a numeroaselor sesizări primite de la brăilenii nemulţumiţi de maşinile care circulă permanent pe aleile parcului • “În funcţie de reacţia publicului, restricţiile ar putea fi prelungite pe toată durata săptămânii”, a precizat edilul-şef

 

Accesul autovehiculelor în Parcul Monument nu va mai fi permis în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 15.00 - 22.00. Măsura a fost dispusă, vineri, 8 iunie, de primarul Marian Dragomir şi este valabilă în perioada 15 iunie - 15 septembrie.

Primăria anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că prevederile dispoziţiei date de primarul Dragomir nu se aplică autovehiculelor aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Poliţiei Locale a Municipiului Brăila, precum şi societăţilor de întreţinere sau de utilităţi publice.

Şoferii care nu vor respecta restricţia de a pătrunde pe aleile Parcului Monument în zilele menţionate şi în intervalul orar stabilit de Primărie, vor fi sancţionaţi cu amendă şi puncte de penalizare, conform Ordonanţei de Guvern nr. 2 din 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Primarul Marian Dragomir ne-a declarat, vineri, că a dispus această măsură în urma numeroaselor sesizări primite din partea brăilenilor. “În special mămicile ieşite la plimbare cu copii s-au plâns că maşinile care circulă pe aleile parcului reprezintă un adevărat pericol pentru cei mici. Am luat decizia ca accesul autovehiculelor să fie restricţionat deocamdată doar vinerea, sâmbăta şi duminica, între orele 15.00 şi 22.00, pentru că atunci este o afluenţă mai mare de public în parc. În funcţie de impactul avut de această măsură, dacă brăilenii vor considera că nu este suficientă, s-ar putea ca restricţiile să devină valabile pe toată durata săptămânii”, ne-a declarat primarul Dragomir.

La respectarea acestei măsuri vor veghea poliţiştii locali care patrulează pe aleile Parcului Monument, însă o importanţă destul de mare o au şi pilonii montaţi la capetele unor alei, pentru a opri accesul maşinilor. Unii dintre aceşti stâlpi sunt puşi, însă, doar de formă. La capătul dinspre Sala Polivalentă a aleii de la marginea parcului, există un rând de piloni. Mulţi dintre şoferii care pătrund pe această alee pe la Stadionul Municipal, cu intenţia de a ieşi din parc pe la Polivalentă, fac cale întoarsă când ajung la pilonii respectivi. Cine circulă mai des pe aleea în cauză ştie, însă, că unul dintre piloni nu mai este bine prins în carosabil şi poate fi mutat foarte simplu de pe poziţie. Un astfel de şofer a putut fi văzut, în perioada în care în parc se desfăşura Festivalul Florilor, cum s-a dat jos de la volan, a luat stâlpul cu mâna, l-a dat la o parte, a trecut cu maşina, apoi l-a pus la loc şi şi-a văzut de drum.

Primarul Marian Dragomir recunoaşte că sunt probleme cu stâlpii respectivi, menţionând că aceştia au fost desprinşi de pe poziţie de muncitorii care lucrează pe şantierul viitorului Bazin Olimpic. “Sunt acele lucrări în zonă şi uneori utilajele trebuie să intre pe alee, motiv pentru care unul dintre stâlpi a fost dislocat de pe poziţie. După ce Bazinul Olimpic va fi finalizat, vom monta alţi piloni, mai rezistenţi, pe care să nu îi mai poată muta nimeni. Iar asta nu se va întâmpla doar pe acel capăt de alee ci şi în toate punctele din Parcul Monument unde există astfel de piloni ce restricţionează accesul autovehiculelor”, ne-a precizat edilul-şef.
Categorie articol: 

Comentarii