Mergi la conţinutul principal

Maşinile groazei pe drumurile brăilene

Pentru unii şoferi brăileni, starea extrem de precară a autoturismelor personale nu îi împiedică să iasă cu ele în trafic. Din cauza defecţiunilor, maşinile pot duce în orice moment la provocarea unor accidente grave, motiv pentru care, dacă sunt prinşi în trafic cu astfel de vehicule, şoferii rămân fără certificatele de înmatriculare, pe care nu le pot recupera până când nu fac reparaţiile necesare.
În primele zece luni ale anului în curs, reprezentanţii Registrului Auto Român Brăila au oprit în trafic, împreună cu poliţiştii de la Serviciul Rutier, 463 de autovehicule. Dintre acestea, 13 prezentau pericol iminent de accident din cauza unor probleme de natură tehnică. "În aceste situaţii, una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român", se arată într-un comunicat de presă al RAR.
În perioada menţionată, s-a constatat că 69% dintre vehiculele verificate pe drumurile brăilene aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. Dintre acestea, 57,2% prezentau probleme precum proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare. 8% dintre vehicule depăşeau nivelul maxim admis de poluare, iar 14,25% aveau probleme legate de identificare, categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoare nefiind în concordanţă cu datele înscrise în cartea de identitate a vehiculului. În fine, în cazul a 3,24% dintre maşinile controlate au fost găsite neconformităţi din punctul de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals).
"La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic, la nivelul judeţului Brăila, în intervalul ianuarie - octombrie 2014, Poliţia Rutieră a reţinut 196 certificate de înmatriculare şi 3 permise de conducere, fiind aplicate 218 amenzi. Menţionăm că sancţiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităţi tehnice sau legate de acte", se precizează în comunicatul emis de RAR.
Directorul general al RAR România, George Adrian Dincă, a ţinut să menţioneze că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din ţara noastră, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile a prezenta defecţiuni. Parcul auto naţional este format, în momentul de faţă, din 5.700.000 vehicule, din care 4.485.000 sunt autoturisme.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro